Εκλογές 2023: Σάλος από την κυβέρνηση ειδικού σκοπού που ονειρεύεται ο Τσίπρας – Τι του απάντησαν Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης

Φωτιά έβαλε στο προεκλογικό σκηνικό η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχετική ερώτηση για την πιθανότητα δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, προκειμένου να γίνει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών.

by Times Newsroom

«Αυτή τη στιγμή με απασχολεί η νίκη. Ας δούμε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μία τέτοια συζήτηση. Ο στόχος μου δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού», τόνισε για να πάρει άμεση απάντηση από  τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσος, ο οποίος δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού. Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

Στον Άκη Σκέρτσο απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σκέρτσος μάλλον θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη. Έκτος και αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη…».  Ακολούθησε το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου. Εδώ δεν έχουμε κάνει καλά καλά τις πρώτες εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δύο κομμάτων θα ήταν ασταθής κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου».

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έστειλε σαφές μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και στο «ανοιχτό παράθυρο» που άφησε για μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού: «Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com