Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 179.005 πολίτες ψήφισαν

95% «Ναι» στο όνομα «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»

by Times Newsroom

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε 600 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, προσήλθαν 179.005 μέλη.

Σχετικά με το νέο όνομα, η υπερψήφιση του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον πράσινο ήλιο ήταν σαρωτική, φτάνοντας το 95%!

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν χθες ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή του κόσμου. Μιλούσαν για «ψήφο εμπιστοσύνης» στο εγχείρημα και στις επιλογές της νέας ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Μιλούσαν ακόμα και για «δυναμική επιστροφή» του κόμματος, ενώ έλεγαν ότι η συμμετοχή αυτή ήταν η απάντηση σε όλους όσοι, σχολιάζοντας την εσωκομματική διαδικασία εκλογής αρχηγού και την τότε συμμετοχή των 270.000 μελών, έκαναν λόγο για «μέλη μίας χρήσης».

Το tweet του Απόστολου Πάνα

Ψηλά ο πήχης

Εξ αντικειμένου, το ΚΙΝ.ΑΛ. με τη χθεσινή ψηφοφορία βάζει δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν για ένα μη κεντρικό θέμα όπως η αλλαγή ονόματος και η εκλογή συνέδρων η βάση συμμετέχει σε τέτοιο βαθμό, τότε ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει αρχηγό, ο οποίος έχει καλέσει τους οπαδούς του με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, είναι πλέον πολύ ψηλά. Και σίγουρα πάνω από τους 120.000 που λέει η Κουμουνδούρου για τον κ. Τσίπρα (σ.σ.: παραπάνω περιμένει, αλλά λέει 120.000 για ευνόητους λόγους, όπως και η Χαριλάου Τρικούπη έδινε για χθες συμμετοχή περίπου 100.000 μελών).

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημά μας. Σήμερα με τη συμμετοχή σας, δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό, που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ψήφο που και εκείνος έριξε στη Νέα Σμύρνη, συνοδευόμενος από τον Στέφανο Ξεκαλάκη και την Τόνια Αντωνίου.

Από πολύ νωρίς, σε πολλά εκλογικά κέντρα χθες -από τα 600 που υπήρχαν σε όλη τη χώρα- σχηματίστηκαν ουρές. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν χθες να αποφασίσουν για το νέο όνομα, αλλά και να επιλέξουν τους 4.602 αντιπροσώπους που θα εκπροσωπήσουν τη βάση του Κινήματος στο επερχόμενο Συνέδριο στις 20-22 Μαΐου, καθώς και να εκλέξουν τις νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Επόμενη ημέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάει ενισχυμένος στο Συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ δεν τελείωσαν χθες. Η Χαριλάου Τρικούπη είναι ικανοποιημένη επειδή θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη, το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ», αποτέλεσε στήριξη στον κ. Ανδρουλάκη, σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η πολιτική συνεργασιών, ωστόσο, είναι και παραμένει θέμα – αγκάθι, όσο και αν με την τακτική των ίσων αποστάσεων ο κ. Ανδρουλάκης κερδίζει χρόνο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος και το μεγάλο κομμάτι των στελεχών και ψηφοφόρων που κινούνται σε έντονο αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα τηρούν στάση αναμονής, αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι, θεωρώντας ότι οι αποστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρές και ασαφείς. Το γεγονός, επίσης, ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν παρεμβαίνει κεντρικά σε θέματα όπως ο νέος βανδαλισμός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -δηλώσεις έκανε μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος- είναι ζήτημα που απασχολεί τους διαδρόμους. Ολα αυτά θα συζητηθούν στο Συνέδριο, το οποίο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com