Εκλογές στη Γερμανία – Λάσετ: Κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει

Το CDU/CSU είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο

by Times Newsroom 1

Με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ, υποστηρίζοντας ότι κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη ξεκάθαρη πλειοψηφία.

Ούτε το SPD, «ούτε κι εμείς», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η Χριστιανική Ένωση, συνέχισε ο κ. Λάσετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις «ως ίσος προς ίσον» για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP).

«Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν CDU ή SPD θέλουν να αναλάβουμε την ευθύνη και να κυβερνήσουμε», τόνισε.

Ο Ολαφ Σολτς, πάλι, επανέλαβε νωρίτερα σήμερα ότι έχει εντολή για να ηγηθεί ο ίδιος τις επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές εκλογές: «Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση».

«Ενίσχυσαν τρία κόμματα – του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή – αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή