Εκλογές: Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν ανατροπές – Ποιες οι κερδισμένες και ποιες οι χαμένες περιφέρειες

Σημαντικές καραμπόλες στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομμάτων πριν από την επίσημη ανακοίνωση:.

Κερδίζουν έδρες
Ανατολικής Αττικής +2, Β1 Β. Τομέα +1, Β2 Δυτ. Τομέα +1, Β3 Νότιου Τομέα +2, Α’ Θεσσαλονίκης + 1, Αχαΐας +1.

Ποιες περιφέρειες χάνουν έδρες

Από μία έδρα χάνουν οι περιφέρειες: Α’ Πειραιώς, Άρτας, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών και Φθιώτιδας.

Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία χάνουν από δύο έδρες.

Συγκριτικά με την απογραφή του 2011 ο νόμιμος πληθυσμός μειώθηκε στη δεκαετία που διήλθε κατά 187.397 πολίτες. Συνολικά έχουν απογραφεί 9.716.889 το 2021, ενώ το 2011 είχαν απογραφεί 9.904.286.

ΤΟ ΦΕΚ θα πρέπει να δημοσιευθεί έως τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και τυπικά θα ανακοινωθεί ανά νομό ο αριθμός των εδρών στις βουλευτικές εκλογές (αλλά και στις εκλογές του Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Αναλυτικά, τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και οι εκτιμήσεις για τις αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ με τον νόμιμο πληθυσμό (δημότες) στους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com