Εκλογικός νόμος: Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή

Πληθαίνουν οι φωνές στη Νέα Δημοκρατία που τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

by Times Newsroom

Το δηλώνουν πλέον δημόσια, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και το κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.

Ολοι περιμένουν τη θέση που θα διατυπώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ. «Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι τέτοιος, έτσι ώστε να αποτρέπει και την ακυβερνησία και το σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει στις εκλογές με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά «υπάρχουν ζητήματα που κανείς οφείλει να προσμετρά και να τους δίνει τη δέουσα σημασία που πρέπει να τους δώσει».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. μιλώντας στο ertnews τόνισε ότι με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μας, να βγει μια κυβέρνηση η οποία θα παίρνει γρήγορες και σοβαρές αποφάσεις. «Κι αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας. Πρέπει να γίνεται με όρους ταχύτητας και αποφασιστικότητας. Συνεπώς αυτό είναι εκείνο το οποίο πρέπει να πρυτανεύσει. Και πρωτίστως να πρυτανεύσει κατά τη γνώμη μου, και το λέω με όλο το σεβασμό προς το εκλογικό σώμα, ως προς το πρώτο κριτήριο του εκλογικού σώματος. Μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει. Αλλά νομίζω πως το ό,τι αυτό θέλει πρέπει να έχει παρονομαστή, ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που έρχονται κατά πάνω μας».

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχολίασε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για μια τέτοια αλλαγή, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητηθεί η προετοιμασία μιας αλλαγής στο εκλογικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πάγια άποψή του είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε: «Από τη στιγμή που έχουμε μια αντιθεσμική συμπεριφορά από το τρίτο κόμμα, η μόνη θεσμική αντίδραση στα χέρια της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση». Τάχθηκε ακόμη υπέρ του ορίου 5% για είσοδο κόμματος στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή