ΕΚΠΑ: Ειδική φωταγώγηση απόψε στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Τη θλίψη τους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζουν οι πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), επισημαίνοντας πως η ημέρα της απώλειάς της (25/10) συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού.

by Times Newsroom 1

Σε ένδειξη πένθους η σημαία του Ιδρύματος θα είναι αύριο, 27/10, μεσίστια. Παράλληλα, το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) θα φωταγωγηθεί σήμερα, 26/10, το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει» τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες.

Μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών η εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 27/10, στις 7μ.μ.

«Αν και το επιστημονικό δυναμικό παγκοσμίως, όπως και στο ΕΚΠΑ, καταγράφει σημαντικά βήματα στον αγώνα ίασης, ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλες και όλους που μάχονται αυτή την ασθένεια και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους που αγωνίζονται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία του νοσήματος αυτού.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά» αναφέρει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή