Εκπαιδευτικές Δράσεις στην Αθήνα | Φεστιβάλ Αθηνών

by Times Newsroom

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στην προσπάθεια ενίσχυσης του εκπαιδευτικού προσανατολισμού του, οργανώνουν για 3η χρονιά φέτος σειρά εργαστηρίων, masterclasses και δράσεων που συνοδεύουν παραστάσεις και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  • Το πενθήμερο εργαστήριο Παραστατικές Τέχνες: Στρατηγικές προώθησης στη διεθνή αγορά με την Ίβα Χόρβατ (καθηγήτρια ανάπτυξης, διαχείρισης και διανομής καλλιτεχνικών έργων) για τις στρατηγικές διεθνοποίησης μιας καλλιτεχνικής πρότασης, την προβολή και προώθησή της στη διεθνή αγορά των παραστατικών τεχνών. (4 – 8 Iουνίου, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – οι συμμετοχές για το εργαστήριο έχουν κλείσει).
  • Σειρά από δράσεις (ανοιχτά μαθήματα, συζητήσεις, προβολές) αφιερωμένες στο χορό σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους της Πειραιώς 260. (7 Ιουνίου. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη, Μαριέλα Νέστορα)
  • Συμπόσιο στο χώρο της αναδρομικής έκθεσης – εγκατάστασης Δωμάτια μνήμης στο πλαίσιο του Αφιερώματος στη Λούλα Αναγνωστάκη με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών που έχουν σχετιστεί με την Λούλα Αναγνωστάκη, ανθρώπων του θεάτρου, θεωρητικών αλλά και συγγραφέων. ( 11 Ιουνίου – 17:00 – 20:00, Πειραιώς 260 /Χώρος Α. Επιμέλεια: Δήμητρα Κονδυλάκη)
  • Ερευνητικό εργαστήριο χορού υπό την καθοδήγηση του σταθερού μέλους της ομάδας των Grupo de Rua, Ugo Alexandre. (14 Ιουνίου – 12:00 – 14:00, Πειραιώς 260/ Χώρος Η. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη)
  • Ημερίδα σε συνεργασία με την ελληνική ένωση κριτικών θεάτρου & παραστατικών τεχνών με τίτλο Θεατρική πρωτοπορία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ( 20 Ιουνίου, 17:00 – 20:00, Πειραιώς 260/ Χώρος Β. Επιμέλεια: Δήμητρα Κονδυλάκη)
  • Θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο από τους Κολομβιανούς Mapa Teatro με τίτλο Live arts : Η ανθρωποφαγία της δουλειάς του Mapa Teatro (2 Ιουλίου, 10:00 – 17:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
  • Σεμινάριο χορού από τον χορευτή και χορογράφο Boris Charmatz (13 Ιουλίου, 11:00 – 14:00, Πειραιώς 260 / Χώρος Δ. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη- οι συμμετοχές για το σεμινάριο έχουν κλείσει)
  • Εργαστήρι με τον συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο πάνω στις τεχνικές σύνθεσης και μουσικής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στην παράσταση, στο πλαίσιο του project Rage Park που παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (18 Ιουλίου, 12:00 – 16:00, Πειραιώς 260/ Χώρος Β. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη)
  • Εκπαιδευτική δράση συγγραφής κειμένων για το χορό με τίτλο Γράφοντας για το σύγχρονο χορό σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. (Πάντειο Πανεπιστήμιο & Πειραιώς 260, Μάρτιος – Ιούλιος 2018. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη, Μπετίνα Παναγιωταρά)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.greekfestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή