Έκρηξη κρουσμάτων στη Μόσχα – Σύσταση για επανεμβολιασμό

by Times Newsroom 1

Η απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και η μη τήρηση μέτρων προστασίας από τους πολίτες (μάσκες, αποστάσεις) είναι η αιτία, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο της Μόσχας για θέματα Κοινωνικής Ανάπτυξης, Αναστασία Ρακόβα για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μόσχα, τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία και στη Ρωσική, όπου διανύει τις δυσκολότερες στιγμές από την αρχή της πανδημίας, επιβεβαιώνεται και με αριθμούς.

Ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων περιπτώσεων στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 100% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Το 90% των περιπτώσεων έχουν προσβληθεί από το ινδικό στέλεχος, ενώ το 70% των νέων κρουσμάτων ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του. Τα στοιχεία δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί Μοσχοβίτες έχουν αντισώματα στο στέλεχος της “Γουχάν” ενώ ένα 25% στο ινδικό στέλεχος.

Επανεμβολιασμός

Η αντιδήμαρχος Μόσχας, σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ, κάλεσε όσους πολίτες εμβολιάστηκαν πριν έξι μήνες ή νόσησαν έξι μήνες να προχωρήσουν σε άμεσο επανεμβολιασμό, ενώ υποσχέθηκε πως γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα από την έλλειψη εμβολίων. Παράλληλα δεν απέκλεισε ένα ολικό locdown, μια λύση η οποία θα αποτελέσει την έσχατη.

Εξάλλου, Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε με ανάρτηση στο μπλογκ του ότι από τις 28 Ιουνίου, με διάταγμα που υπέγραψε, θα μπορούν να επισκέπτονται εστιατόρια και καφέ μόνο όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού, έχουν νοσήσει πριν από τουλάχιστον έξι μήνες, ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ με ισχύ τριών ημερών.

Τα εστιατόρια και καφέ της Μόσχας υποχρεούνται να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα ελέγχει με κώδικες QR τους πελάτες που έχουν εμβολιασθεί. Όσοι εστιάτορες και επιχειρηματίες καφετεριών δεν εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα ελέγχου στα καταστήματά τους, αυτά θα μπορούν να λειτουργούν με παράδοση στο κατάστημα (take away) η με διανομή (delivery).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή