Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σομαλία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

Την ευθύνη ανέλαβαν οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

by Times Newsroom

Σε τουλάχιστον οκτώ ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν την Τετάρτη (12/1) τη ζωή τους από τηνέκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο αυτοκινητοπομπή, στην οποία υπήρχαν αυτοκίνητα με αλεξίσφαιρα τζάμια, η οποία πέρασε από την οδό Αβιζιόν, δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν στην αυτοκινητοπομπή. Περισυλλέξαμε 8 νεκρούς στο σημείο», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε στο Reuters ότι είδε εννιά πτώματα.

Νωρίτερα ο αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών ασφάλειας Μοχάμεντ Άμπντι είχε δηλώσει στο AFP, στηριζόμενος στις πρώτες πληροφορίες που υπήρχαν για την έκρηξη, ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε έξι και ότι υπήρχαν αρκετοί τραυματίες. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί και ότι επρόκειτο για «τεράστια έκρηξη» από την οποία «καταστράφηκε όλη η ζώνη».

Πίσω από την επίθεση η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι είχαν στόχο «ξένους αξιωματούχους».

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μερικές ημέρες μετά τη σύναψη συμφωνίας από τους Σομαλούς ηγέτες για τη διεξαγωγή τον Φεβρουάριο βουλευτικών εκλογών, η συνεχής καθυστέρηση των οποίων έχει προκαλέσει βαθειά πολιτική κρίση στην ασταθή αυτή χώρα στο Κέρας της Αφρικής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν σημειώθηκε η έκρηξη μια αυτοκινητοπομπή οχημάτων εταιρείας ασφάλειας συνόδευε ξένους σε αυτό το τμήμα της πόλης.

«Είδα να μεταφέρονται κάποιοι επιβάτες που είχαν τραυματιστεί», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Όσμαν Χάσαν.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Χάσαν Νουρ, πρόσθεσε: «Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που κατέστρεψε την πλειονότητα των κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στον δρόμο».

«Είδα αρκετούς νεκρούς και τραυματίες σε διάφορα σημεία», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή