Έκθεση του Γιάννη Μακρίδη με τίτλο : “ Χώμα , Νερό , Αέρας , Φωτιά ”

Καμμένη γή, σεληνιακοί ορίζοντες,ακραίες θερμοκρασίες, τοπίο άτοπο αλλά και άχρονο, που για κάποιον παρατηρητή μπορεί θα είναι θάλασσα, για άλλον γη.

by Times Newsroom

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022η γκαλερί “ 7 “ παρουσιάζει την 1η ατομική έκθεση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΗ με τίτλο : “ Χώμα , Νερό , Αέρας , Φωτιά ”

Επιμέλεια έκθεσης : Ανδρέας Ιωαννίδης

Ο καλλιτέχνης αναφέρει :

“Στο έργο μου, με ενδιαφέρει να αποτυπώσω μέσα απο την υλικότητα που φθείρεται, τοπία που πάτησα σαν εθελοντής πυροσβέστης τη προηγούμενη δεκαετία.

Καμμένη γή, σεληνιακοί ορίζοντες,ακραίες θερμοκρασίες, τοπίο άτοπο αλλά και άχρονο, που για κάποιον παρατηρητή μπορεί θα είναι θάλασσα, για άλλον γη.

Στο μεταίχμιο αυτό, δημιουργώ τοπία στα οποία συνομιλούν ύλες πρωτογενείς αλλά και μη , αμάλγαμα ζωγραφικής και κεραμικής, εγχάραξης και καύσης, θραύσης αλλά και επαναπροσδιορισμού των θραυσμάτων με σκοπό τη βαθύτερη κατανόησή τους.”

Γεννημένος στην Αθήνα το 1983, όπου διαμένει και εργάζεται.Απόφοιτος του ΑΚΤΟ (2004) του τμήματος διακόσμησης και αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων με ειδίκευση στο βιομηχανικό σχεδιασμό και κατασκευή επίπλων.

Απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας (2021) του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής και του εργαστηρίου κεραμικής με καθηγητές τους Μ. Μανουσάκη, Ά. Αντωνόπουλο και Γ. Αλεξανδρίδη.

Απόφοιτος του Mimar Sinan Κωνσταντινούπολης του τμήματος λιθογραφίας και Exhibition and Theory με το πρόγραμμα Erasmus (2020).

Έχει κάνει πρακτική και οργάνωση εικαστικών δραστηριοτήτων σε άτομα με Alzheimer.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και εικαστικών δραστηριοτήτων της ΑΣΚΤ αλλά και του δήμου Γλυφάδας και Αλίμου όπου και διδάσκει ζωγραφική. Μέλος της Α.Ο.Τ.Ε. (Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος ITF) απο το 1999 και του Σώματος Ελλήνων Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και Πολιτικής Προστασίας (2006).

Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις:

– Μουσείο Βρυσσάκι 2013 με το έργο ΄΄΄Το ταξίδι της Δουλτσινέας΄΄.

– Ίδρυμα Κακογιάννη 2019, 2 ο βραβείο για το έργο ΄΄Ο ξεριζωμός΄΄.

– Gallery Φέλιος 2019 Ομαδική έκθεση του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής με το έργο ΄΄Ο βραδυφλεγής΄΄.

– Eco Festival Πλατεία Νερού , Φάληρο 2021.

Ομαδική έκθεση του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

– Έκθεση αποφοίτων ΑΣΚΤ Οκτώβριος 2021 , με τη διπλωματική εργασία ΄΄Παράλληλες Απώλειες΄΄.

Η έκθεση στη Gallery 7 , είναι η πρώτη του ατομική έκθεση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 4 – 22.01.22

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή