Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Αποστολάκης: Καλές οι αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος, σήμερα, του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

by Times Newsroom

Ο κ. Αποστολάκης, που διετέλεσε υπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέμεινε στη θέση του πως στο απευκταίο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της, πλην όμως αναγνώρισε πως η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες και καλές συμφωνίες.

«Έχει νόημα να έχεις συμμαχίες, να σε στηρίζουν, να δημιουργείς υποχρεώσεις απέναντί τους αλλά να διατηρείς χαμηλά τις προσδοκίες. Έχουμε κάνει δυο – τρεις καλές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα θετικά λόγια για τις συμφωνίες αυτές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταψηφίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα άμυνας, και για την απόκτηση των φρεγατών Belh@arra αλλά και για την αναβάθμιση του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα. «Καλώς ήλθαν οι φρεγάτες, είναι ένα πρόγραμμα δουλεμένο. Από το 2009 υπήρχε απόφαση να πάρουμε τα πλοία. Ό,τι προστίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετικό, δίνει δυνατότητες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης. Θυμίζουμε, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φρεγάτες και τα Rafale είχε προτιμήσει να δηλώσει «παρών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή