Ελεύθερη η δημοσιογράφος με το πλακάτ στο ρωσικό δελτίο ειδήσεων – Της «έκοψαν» πρόστιμο 250 ευρώ

«Δεν παραδέχομαι την ενοχή μου, ήταν η αντιπολεμική μου δήλωση» είπε η Μαρίνα Οβσιάνικοβα

by Times Newsroom

Πρόστιμο 30.000 ρούβλια (σχεδόν 250 ευρώ) επέβαλλε στη Μαρίνα Οβσιάνικοβα, υπάλληλο του Channel One, το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη η δημοσιογράφος, για παραβίαση των κανόνων που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το κατηγορητήριο σε βάρος της εργαζόμενης του τηλεοπτικού σταθμού συντάχθηκε σε συμφωνία με τον Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και, συγκεκριμένα, με βάση το άρθρο για την «οργάνωση ή διεξαγωγή δημόσιας εκδήλωσης χωρίς ειδοποίηση».

Όπως είπε ο δικηγόρος της Μαρίνα Οβσιάνικοβα, οι αρχές επιβολής του νόμου ενδιαφέρθηκαν για το βίντεο που δημοσίευσε η ίδια την Κυριακή, με το οποίο παρότρυνε τον κόσμο να πάει σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

Κατά την ίδια πηγή, η δημοσιογράφος δήλωσε στο δικαστήριο αθώα: «Δεν παραδέχομαι την ενοχή μου, ήταν η αντιπολεμική μου δήλωση».

Την προηγούμενη μέρα, πηγές του Channel One είπαν στο Ria Novosti ότι το Μέσο ελέγχει το περιστατικό. Προηγήθηκε η εμφάνιση της Μαρίνα Οβσιάνικοβα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο καταδίκαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το πλακάτ της δημοσιογράφου, το μήνυμά της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου, έγραφε: «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή