Ellen DeGeneres: Τίτλοι τέλους για την εκπομπή της έπειτα από 19 χρόνια…

...έπειτα από καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά από την ίδια και τοξικό εργασιακό περιβάλλον

by Times Newsroom

Αυλαία αναμένεται να ρίξει η εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις (Ellen DeGeneres), σε λίγες ημέρες. Το talk show θα ολοκληρωθεί, έπειτα από καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά από την ίδια και τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

«Σήμερα μαγνητοσκοπήσαμε το τελευταίο επεισόδιο του “The Ellen Show” που προβάλλεται στις 26 Μαΐου. Όταν ξεκινήσαμε αυτό το σόου το 2003, το iPhone δεν υπήρχε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν. Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν ήταν νόμιμος. Βλέπαμε τον κόσμο ν’ αλλάζει, άλλοτε προς το καλύτερο, άλλοτε όχι. Αλλά ό,τι κι αν γινόταν, ο στόχος μου ήταν πάντα το σόου να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να γελάσουμε για μια ώρα. Το να με προσκαλείτε στη ζωή σας ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου και μου έφερε απίστευτη χαρά. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ» έγραψε η ίδια, μέσα από το Instagram.

Η αρχή της αποδόμησης της Ellen DeGeneres έγινε όταν ο Κέβιν Πόρτερ, ένας κωμικός που έχει συνεργαστεί πολλές φορές μαζί της στο κοντινό παρελθόν, έγραψε στο Twitter πως η παρουσιάστρια είναι «ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους εν ζωή» και κάπως έτσι ξεκίνησε μία συζήτηση, ζητώντας από οποιονδήποτε που αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις με την Ellen να βγει μπροστά και να μιλήσει, λαμβάνοντας χιλιάδες μηνύματα.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η υπόθεση προχώρησε αρκετά και στελέχη της Warner Bros. Television και η παραγωγός εταιρείας Telepictures απέστειλαν ένα σημείωμα στο προσωπικό, σύμφωνα με το οποίο η διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας και μία ανεξάρτητη εταιρεία ξεκίνησαν να εξετάζουν τις καταγγελίες με συνεντεύξεις σε πρώην και νυν εργαζόμενους. Ένας νυν και δέκα πρώην εργαζόμενοι στο «The Ellen DeGeneres Show» μίλησαν στο Buzzfeed News, διατηρώντας την ανωνυμία τους, για τα όσα βίωσαν δουλεύοντας για τη διάσημη παρουσιάστρια – κωμικό, Ellen DeGeneres, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τις συνθήκες στο χώρο εργασίας της εκπομπής, το οποίο υποστήριζαν ότι είναι γεμάτο με «ρατσισμό, φόβο και εκφοβισμό».

Καταγγελίες για λεκτική βία και ρατσιστικά σχόλια

Παρόλο που η Ellen έχει προωθήσει εδώ και καιρό το σύνθημα «να είσαι ευγενικός» το προσωπικό στην εκπομπή της φαίνεται ότι γνώρισε ακριβώς το αντίθετο. «Το να είσαι ευγενικός είναι βλακείες και συμβαίνει μόνο όσο οι κάμερες είναι ανοιχτές. Όλα για το σόου γίνονται» είπε ένας πρώην συνεργάτης της. «Ξέρω ότι δίνουν χρήματα σε ανθρώπους και τους βοηθούν, αλλά είναι για το σόου».

Μία μαύρη υπάλληλος, η οποία εργάστηκε για 1,5 χρόνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ellen αποκάλυψε ότι βίωσε «ρατσιστικά σχόλια, φόβο και μικροεπιθέσεις». Ένας παραγωγός της εκπομπής κάποια στιγμή είπε σ’ αυτήν και σ’ έναν άλλο μαύρο υπάλληλο ότι μπορεί να τους μπερδεύει γιατί είχαν και οι δύο πλεξούδες τα μαλλιά τους. Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί ν’ αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στην εκπομπή για ένα χρόνο είπε ότι επισκέφτηκε μια μονάδα ψυχικής υγείας μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά του ανακοίνωσαν ότι έχει απολυθεί. «Νομίζουμε ότι εάν κάποιος έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν θα θέλει να προσθέσει κι άλλο άγχος στη ζωή του» του είπαν.

Σπίτι σαν στρατόπεδο με καψόνια και «βασανιστήρια»

Τον Σεπτέμβριο του 2020, δημοσίευμα της Daily Mail, αποκάλυψε την «σκληρή» πλευρά της Ellen DeGeneres, μια πλευρά που είναι ακριβώς αντίθετη από εκείνη που έβλεπε τόσα χρόνια το κοινό στο σόου της. Αντίθετα με τη γλυκιά και χαριτωμένη τηλεοπτική της εικόνα, η DeGeneres πίσω από τις κάμερες γίνεται ένας τύραννος, σύμφωνα με πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι δούλευαν στο σπίτι της παρουσιάστριας και το περιγράφουν χειρότερο και από στρατιωτικό στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, ένας πρώην εργαζόμενος  από το σπίτι της μίλησε για «βασανιστήρια», παγίδες και καψόνια. Όπως ανέφερε η διάσημη κωμικός «απολάμβανε» να κάνει τεστ στο προσωπικό, ν’ απολύει κόσμο ενώ δε δεχόταν ούτε το παραμικρό λάθος. Ο άνθρωπος που μίλησε στη Daily Mail, αποκάλυψε πως η παρουσιάστρια έβαζε παγίδες για να εντοπίζει τυχόν λάθη, άφηνε σπίρτα πίσω από ντουλάπια ή έκρυβε μαξιλάρια ώστε να βλέπει στη συνέχεια αν θα τα έβρισκε η καθαρίστρια για να τα μαζέψει ή να τα ξεσκονίσει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κανείς δεν άντεχε για πάνω από μερικούς μήνες στην ομάδα του προσωπικού της.

Μάστορες, καμαριέρες και μάγειρες την έτρεμαν: «Σε βασάνιζε και εσύ απλά την άκουγες γιατί σε πλήρωνε. Η Ellen είναι το χειρότερο πρόσωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου».

Βγαλμένη από βιβλίο αυτοβελτίωσης η τηλεοπτική «συγγνώμη»

Μετά τον ντόρο καταγγελιών, η DeGeneres το πρώτο πράγμα που είπε στο πιστό τηλεοπτικό της κοινό ήταν «Συγγνώμη» για όλα όσα ακούστηκαν, σχετικά με τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες στο παρασκήνιο της εκπομπής της. Η DeGeneres απευθύνθηκε στους εκατομμύρια τηλεθεατές που την ακολουθούν και τη θαυμάζουν τόσα χρόνια και μίλησε για το σκάνδαλο που ξέσπασε για την εκπομπή της.

«Ακούσατε αυτό το καλοκαίρι πως υπήρξαν κατηγορίες για “τοξικό” εργασιακό περιβάλλον εδώ στην εκπομπή. Έμαθα πράγματα που συνέβησαν, που δεν θα έπρεπε να γίνουν (…) Γνωρίζω πως είμαι σε προνομιούχα θέση και σε θέση εξουσίας και αντιλαμβάνομαι πως αυτό συνεπάγεται ως ευθύνη… και αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην εκπομπή μου» είπε.

Αφού πήρε όλη την ευθύνη η Ellen προσπάθησε να βάλει τελεία σε όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. «Υπήρξαν άρθρα που έλεγαν ότι στην πραγματικότητα δεν είμαι αυτή που παριστάνω και ότι είμαι στην τηλεόραση, ακριβώς επειδή έγινα γνωστή ως η “να είστε καλοί” κυρία». Όπως εξήγησε, το προσωνύμιο αυτό της «κόλλησε» έπειτα από την αυτοκτονία ενός νεαρού ονόματι Τέιλορ Κλεμέντι, που έβαλε τέλος στη ζωή του έπειτα από μπούλινγκ επειδή ήταν γκέι. «Η αλήθεια είναι πως είμαι αυτό το πρόσωπο που βλέπετε στην τηλεόραση, είμαι επίσης πολλά άλλα πράγματα. Κάποιες φορές στενοχωριέμαι, εξοργίζομαι, αγχώνομαι, γίνομαι ανυπόμονη. Και “τα δουλεύω” όλα αυτά, ειδικά την ανυπομονησία».

«Είμαι παρουσιάστρια, αλλά υπήρξα ηθοποιός και υποδύθηκα μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα στο σινεμά, οπότε είμαι πολύ καλή ηθοποιός» είπε η Ellen DeGeneres, αποκρούοντας τις κατηγορίες που την θέλουν ευγενική μόνο όταν γράφουν οι κάμερες. «Αλλά δεν νομίζω ότι είμαι τόσο καλή ηθοποιός ώστε να έρχομαι εδώ κάθε μέρα, επί 17 χρόνια και να σας εξαπατώ. Αυτή είμαι. Και η πρόθεσή μου είναι να είμαι πάντοτε ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ».

Από το 2018, η Ellen DeGeneres σκεφτόταν πολύ σοβαρά να δώσει οριστικό τέλος στην τηλεοπτική της καριέρα και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα, προκειμένου ν’ αναδείξει περισσότερες πτυχές της προσωπικότητάς της. Για το συγκεκριμένο θέμα, η σύζυγος της Ellen, Πόρσια ντε Ρόσι είχε αναφέρει στους New York Times: «Απλά πιστεύω ότι είναι τόσο εξαιρετική στην υποκριτική και το stand-up comedy, που δεν χρειάζεται να είναι σε αυτό το talk show. Πέρα από μία νέα ταινία, η Έλεν θα μπορούσε να ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο. Δεν βλέπω το τέλος του σόου της ως το τέλος της καριέρας της».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή