O Έλον Μασκ μετά την δημοσκόπηση στο Twitter και την υπόσχεσή του να φύγει από την θέση του εκτελεστικού διεθυντή μόλις βρει κάποιον παλαβό σαν αυτόν να τον αντικαταστήσει έρχεται και πάλι στα φώτα της επικαιρότητας με αφορμή την τοποθέτηση ενός top πλαστικού χειρουργού.

Ο Δρ. Ρίτσαρντ Γουέστραϊχ (Dr Richard Westreich) ισχυρίστηκε ότι βλέποντας το πρόσωπο, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη, διακρίνει πως έχει ξοδέψει πάνω από 172.000 δολάρια σε πλαστικές επεμβάσεις, για να ανορθώσει σημεία στο σώμα του και να καταπολεμήσει την τριχόπτωση, με απώτερο σκοπό να δείχνει νεότερος.

Πιο συγκεκριμένα είπε στη «Sun»: «Νομίζω ότι ο Μασκ έχει φροντίσει τα μαλλιά του, τα μάτια του και το δέρμα που κρέμεται κάτω από το λαιμό του. Νωρίτερα φέτος, φαινόταν περίεργος. Μπορούσες να δεις τον τύπο του οιδήματος, που δημιουργείται μετά από ανόρθωση λαιμού. Από τότε έχει αναρρώσει και δεν φαίνεται να έχει αυτό το περίεργο σημάδι κάτω από το λαιμό του».

Ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, ειδικεύεται στο πρόσωπο, μίλησε και για το κόστος των επεμβάσεων του Μασκ: «Η πιθανή ανόρθωση του λαιμού του θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 60.000 δολάρια. Υπάρχει περίπτωση να έχει γεμίσει και το κενό κάτω από τα μάτια του, που ουσιαστικά αποτελεί μία μεταφορά λίπους. Κάτι τέτοιο πρέπει να του κόστισε 10.000 δολάρια. Τα μαλλιά του Έλον Μασκ φαίνεται να έχουν αλλάξει τουλάχιστον τέσσερις φορές με τα χρόνια, κάτι που θα κόστιζε περίπου 40.000 δολάρια».

Όσον αφορά στα σημάδια που αποκαλύπτουν τις αισθητικές παρεμβάσεις, ο Δρ Richard Westreich εξήγησε: «Συνήθως φαίνεται μια τομή κάτω από το πηγούνι και μετά μια άλλη τομή, γύρω από το αυτί και μερικές φορές κάτω μπροστά από τη γραμμή των μαλλιών».

Οι εικασίες για την «αλλοιωμένη» εμφάνιση του ιδιοκτήτη του Twitter κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και επικεντρώνονται στις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει στο σαγόνι και στα μαλλιά του. Παρά τα δημοσιεύματα που «γυρίζουν» στο διαδίκτυο, ο πολυδισεκατομμυριούχος δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διαψεύσει τα όσα ακούγονται.