Έλον Μασκ: Το Tweet για την «Κωνσταντινούπολη» που εξόργισε τους Τούρκους

«Πόλεμος« κάτω από την ανάρτηση του διυθύνοντα σύμβούλου της SpaceX

by Times Newsroom

Σε ένα χιουμοριστικό tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης προχώρησε πριν από λίγες ώρες ο Έλον Μασκ, αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. Ειδικότερα, έγινε «πόλεμος» από τους Τούρκους χρήστες στα σχόλια κάτω από το tweet, καθώς αναφέρεται σε αυτήν αποκαλώντας της Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο ίδιος πολύ συχνά προχωρά σε αναρτήσεις, στις οποίες σχολιάζει καταστάσεις και την επικαιρότητα με το δικό του ιδιαίτερο και σαρκαστικό  ύφος, προκειμένου να υποστηρίξει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή