Ελσίνκι: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας

Ρωσία: Τρία πολεμικά αεροπλάνα με υπερηχητικούς πυραύλους μετακινήθηκαν στο Καλίνινγκραντ

by Times Newsroom

Φωτ. αρχείου

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε πως δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας σήμερα το πρωί κοντά στην παραλιακή πόλη Πόρβο.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής επικοινωνίας στο υπουργείο Άμυνας Κριστιάν Βακούρι, η παραβίαση του φινλανδικού εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 06:40 ώρα Γκρίνουιτς (09:40 ώρα Ελλάδας) και τα αεροσκάφη κατευθύνονταν δυτικά. Ο ίδιος ανέφερε πως τα αεροσκάφη παρέμειναν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.

Η φινλανδική πολεμική αεροπορία ταυτοποίησε τα αεροσκάφη και η συνοριοφρουρά ξεκίνησε έρευνα για την παραβίαση, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ρωσία: Τρία πολεμικά αεροπλάνα με υπερηχητικούς πυραύλους μετακινήθηκαν στο Καλίνινγκραντ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι τρία πολεμικά αεροπλάνα MiG-31E εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, έναν ρωσικό θύλακα στη ακτή της Βαλτικής ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, αυτά τα MiG θα βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Το Καλίνινγκραντ έγινε σημείο ανάφλεξης αφού η Λιθουανία περιόρισε τη διαμετακόμιση προς αυτόν προϊόντων μέσω του εδάφους της, με τη Ρωσία να υπόσχεται αντίποινα. Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε με δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα πριν από έξι μήνες στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή