«Εμείς οι ηθοποιοί μένουμε πάντα παιδιά»: Η Φίνος Φιλμ θυμάται τη Ρένα Βλαχοπούλου

Το όνομά της συνδέθηκε κυρίως με τον κινηματογράφο αλλά μεγάλη ήταν η δραστηριότητά της στο θέατρο και το τραγούδι.

by Times Newsroom

Η Φίνος Φιλμ ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου, καθώς την Παρασκευή 29 Ιουλίου ετράμε 105 χρόνια από τις 29 Ιουλίου του 1917, ημερομηνία γέννησής της στην Κέρκυρα.

Το όνομά της συνδέθηκε κυρίως με τον κινηματογράφο αλλά μεγάλη ήταν η δραστηριότητά της στο θέατρο και το τραγούδι.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών στις 29 Ιουλίου του 2004.

H πετυχημένη της καριέρα ξεκίνησε το 1943 με τον συνθέτη Γιάννη Σπάρτακο, που της γράφει τραγούδια τζαζ, τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία. Εξαιτίας αυτού ο Τύπος την αποκάλεσε «βασίλισσα της τζαζ». Το τραγούδι Θα σε πάρω να φύγουμε, που τραγούδησε για πρώτη φορά στο Σινέ Νιους της οδού Σταδίου και αργότερα, το φθινόπωρο του 1944 στην επιθεώρηση Welcome των Σακελλάριου – Ευαγγελίδη στο θέατρο Κυβέλη, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Με τον Σπάρτακο συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια. Απεβίωσε από ανακοπή στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004, μια ημέρα μετά τα γενέθλιά της, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com