Εμινέ Ερντογάν: Ένα εκατ. λίρες από τον κρατικό προϋπολογισμό για το βιβλίο της – Οργή στο Twitter

Δαπανήθηκαν 275.000 τουρκικές λίρες για την έκδοση του βιβλίου και 700.000 για την προώθησή του, από κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας

by Times Newsroom 1

Έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε η αποκάλυψη, πως δαπανήθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την έκδοση και προώθηση του βιβλίου της με συνταγές μαγειρικής.

Η σύζυγος του Tαγίπ Ερντογάν, μετά την προτροπή της προς τους Tούρκους πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους, προέβη σε άλλη μία ιδιαίτερα προκλητική κίνηση.

Η αποκάλυψη, πως δαπανήθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την έκδοση και προώθηση του βιβλίου της με συνταγές μαγειρικής προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, αφού σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Τ24, δαπανήθηκαν 275.000 τουρκικές λίρες για την έκδοση του βιβλίου και 700.000 για την προώθησή του, από κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγγραφική καριέρα, αλλά και τα ακριβά γούστα της κ. Ερντογάν έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου της για τη φτώχεια στην Αφρική προκάλεσε καυστικά σχόλια της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής Αχμέτ Εροζάν δημοσιοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία της Εμινέ Ερντογάν να θαυμάζει χειροποίητα κοσμήματα γυναικών της Αφρικής, φορώντας ωστόσο ένα πανάκριβο ρολόι.

«Το στολισμένο με φωτογραφίες βιβλίο “Τα ταξίδια μου στην Αφρική” κυκλοφόρησε…Σε αρμονία με τη φτώχεια της Αφρικής το ρολόι χειρός Chopard Happy Diamonds… Αν δεν είναι απομίμηση, η τιμή του αρχίζει από τα 30.000 ευρώ» , σχολίασε ο Τούρκος βουλευτής καυστικά προς το υποκριτικό ενδιαφέρον της για τη φτώχεια στην Αφρική.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας προκάλεσε έντονες συζητήσεις, καθώς η ανεργία και η φτώχεια στη γείτονα χώρα χτυπούν «κόκκινο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή