Εμβολιασμό των εργαζομένων πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους ζητούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας

by Times Newsroom 1

Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στα γραφεία τους θα απαιτείται να είναι εμβολιασμένοι, ανακοίνωσαν Facebook, Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Το Facebook ανέφερε την Τετάρτη πως θα οποιοσδήποτε εργάζεται στα γραφεία του στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19. Η κίνηση αυτή ακολουθεί ανάλογες ανακοινώσεις από πλευράς της Alphabet (Google), του Netflix και άλλων εταιρειών.

Το Twitter ανακοίνωσε πως κλείνει τα γραφεία του που είχαν ανοίξει ξανά, ενώ πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς εξαπλώνεται η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού.

Η Lyft, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είχε ήδη ανακοινώσει πως οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, και ανέβαλε επίσης το άνοιγμα των γραφείων της για τον Φεβρουάριο από τον Σεπτέμβριο. «Αναμένουμε η κατάσταση με την Covid να παραμείνει ρευστή για τους επερχόμενους μήνες, καθιστώντας δύσκολο για εμάς να έχουμε μια ξεκάθαρη ημερομηνία επιστροφής χωρίς πιθανότητα νέας αναβολής» είπε σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος, Λόγκαν Γκριν.

Σύμφωνα με αναφορά του Deadline, το Netflix, κολοσσός του streaming, έχει εφαρμόσει επίσης μια πολιτική υποχρεωτικών εμβολιασμών για το καστ και τα συνεργεία των αμερικανικών παραγωγών του.

Η Apple σχεδιάζει να επαναφέρει τη χρήση μάσκας στα καταστήματά της στις ΗΠΑ, τόσο για πελάτες όσο και για προσωπικό, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με το Bloomberg News

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή