Εμβολιάστε τα παιδιά για να έχετε ανοσία της αγέλης, λέει καθηγητής της Οξφόρδης

by Times Newsroom 1

Η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί μόνο όταν περίπου το 70% ολόκληρου του πληθυσμού εμβολιαστεί πλήρως.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος σημαίνει ότι πρέπει να προσφερθούν εμβόλια στα παιδιά, δήλωσε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Τζέφρι Αλμόντ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει δύο δόσεις σε λίγο περισσότερο από το 62% του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Αλλά επειδή ο κορωνοϊός είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τα παιδιά, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι εάν πρέπει να εμβολιαστούν προς όφελος των μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεδομένης της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Δέλτα, «πρέπει να σκεφτούμε τον εμβολιασμό των παιδιών». Η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί μόνο όταν επτά στα 10 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είπε.

«Είμαι υπέρ, εάν μπορούμε και όταν μπορούμε, να εμβολιάσουμε τα παιδιά», είπε στο Sky News την Πέμπτη.

Ο Αλμοντ πρόσθεσε ότι οι ενισχυτικές δόσεις που θα χορηγηθούν το χειμώνα θα παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας για τους πιο ευάλωτους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει «καθόλου πρόβλημα» με το συνδυασμό των εμβολίων. Τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca «είναι αρκετά παρόμοια για να ενισχύσουν το ένα το άλλο», είπε.

με πληροφορίες από FT

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή