Εμβόλιο κορονοϊού: Οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από εκατ. δόσεις σε Μπανγκλαντές και Φιλιππίνες

Οι δωρεές θα γίνουν μέσω του διεθνούς μηχανισμού COVAX

by Times Newsroom 1

Έτοιμες να ενισχύσουν το Μπανγκλαντές και τις Φιλιππίνες στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου θα τους στείλουν πάνω από οκτώ εκατ. δόσεις εμβολίων.

Πέντε φορτία, που περιέχουν συνολικά 5.575.050 δόσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, αναμένεται να φθάσουν την επόμενη εβδομάδα στις Φιλιππίνες, ενώ 2.508.480 δόσεις θα παραδοθούν στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι δωρεές θα γίνουν μέσω του διεθνούς μηχανισμού COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον δωρίζει δόσεις εμβολίων για την COVID-19 στο Μπανγκλαντές, μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο: έχει ήδη στείλει εκατομμύρια. Ωστόσο, κατά τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις το 10% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως ως αυτό το στάδιο.

Στις Φιλιππίνες έχει ανοσοποιηθεί το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού· όμως, σύμφωνα με ειδικούς, η οικονομία του αρχιπελάγους θα χρειαστεί μια δεκαετία για να συνέλθει.

Συνολικά, ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται ότι οι ΗΠΑ θα δωρίσουν πάνω από 1,1 δισ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 σε φτωχές χώρες, προκειμένου να γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα με τις πλούσιες σε ό,τι αφορά τις εκστρατείες ανοσοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή