Ένα αναπτυξιακό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία και ένα νέο κείμενο πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/7. 

by Times Newsroom

Ένα νέο κείμενο πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα & Ένα αναπτυξιακό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/7. 

Η διαΝΕΟσις έχει ασχοληθεί εκτενώς με την κατάσταση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα δημοσιεύοντας μια σειρά από έρευνες και μελέτες που περιγράφουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Σήμερα δημοσιεύεται ένα νέο κείμενο πολιτικής (PDF link) της Μαριάννας Σκυλακάκη και του Θεόδωρου Μπένου για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ελλάδα, με τους ερευνητές να επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, τους τομείς στους οποίους εμφανίζονται αξιοσημείωτες ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξωστρέφεια, αλλά και το πώς η χώρα θα μπορούσε να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πολιτικής (PDF)

Διαβάστε ολόκλητο το σχετικό ερευνητικό έργο της διαΝΕΟσις (HTML)

Ακόμα, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία, θα λάβει χώρα ολοήμερο αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο “Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο”. 
Το αναπτυξιακό συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκπόνηση μιας ολιστικής αναπτυξιακής μελέτης για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και αποτελεί την εναρκτήρια διοργάνωση της προσπάθειας αυτής.

Το συνέδριο θα διαρθρωθεί γύρω από δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά σε συζητήσεις με τη μορφή πάνελ γύρω από τις θεματικές του τουρισμού, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, του πολιτισμού, του πρωτογενούς τομέα, των υποδομών, των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων κ.ά με γεωγραφική αναφορά στην περιοχή και στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και συνεργάτες – ερευνητές της διαΝΕΟσις που έχουν εκπονήσει σχετικές μελέτες του οργανισμού. Η δεύτερη ενότητα στη συνέχεια θα έχει τη μορφή συνάντησης εργασίας (workshop), όπου οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα καταθέσουν τις απόψεις τους γύρω από τις παραπάνω θεματικές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή