Ένα εξαιρετικό και διαλεχτό τρέχον ΒΙΒΛΙΟ !

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Πήγα στο ΠΟΛΙΣ προ ημερών, για την παρουσίαση τού βιβλίου τού Νίκου Λαγκαδινού, «Εμβατήριο Οπισθοπορείας»!
Των Εκδόσεων «ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ».
Διαλεχτά και μοντέρνα επιμελημένα εξώφυλλα, και επικεφαλίδες κεφαλαίων!

Άρχισα να το διαβάζω, όπως αρχικά πάντα, από περιέργεια!
Διαπίστωσα σύντομα μια διαφορετική γραφή! Θαυμάσια πένα! Υπέροχη Λογοτεχνία, με ευφυείς παρομοιώσεις, ιδέες, αποφθέγματα, εξιστορήσεις περασμένων, που η ευρηματικότητα τού λόγου του, σε γοητεύει, αν όχι και σε συνεπαίρνει!
(Μη μου πείτε πως ‘ο παπάς πρώτα ευλογάει τα γένια του’! ΟΧΙ! Δε μπορούσα να είμαι τόσο αναιδής και ρηχός ψεύτης! Θα κατέστρεφα την καριέρα μου!)

Το βιβλίο είναι ένα αφηγηματικό αριστούργημα! Καταβροχθίζεται!
Έχει όλα τα καλά μιας λογοτεχνικής γραφής, από την απλή ή κοινή αφήγηση παρελθόντος, μέχρι τα μόλις «χθεσινά γεγονότα!». Έχει τη γλύκα τής Λογοτεχνίας, και την ιδιότυπη και προσωπική διατύπωση τού λόγου τού συγγραφέα του!
Δεν το εκθειάζω από συνήθεια ή προσωπική συμπάθεια! Είναι γενικά κάτι το πολύ διαφορετικό!

Τι άλλο να πω; Εσείς θα βρείτε περισσότερα;
Τίτλος «ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΟΠΙΣΘΟ-ΠΟΡΕίΑΣ».

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή