Ένας πίνακας που αγοράστηκε μέσο eBay με μόλις 49 δολάρια πουλήθηκε για 158 χιλιάδες δολάρια

Την φωτογραφία του πίνακα “Άσπρα τριαντάφυλλα στο ποτήρι” ο νέος ιδιοκτήτης την ανέβασε στο eBay, παρουσιάζοντάς το απλά σαν ένα στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης

by Times Newsroom

Ένας πίνακας που αγοράστηκε μέσο eBay με μόλις 49 δολάρια πουλήθηκε για 158 χιλιάδες δολάρια. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Times, ο πίνακας τυχαία αγορασμένος στο eBay από έναν κάτοικο του Εδιμβούργου για 40 λίρες (περίπου 49 δολάρια) αποδείχθηκε ότι είναι έργο της Φινλανδής ζωγράφου Χέλεν Σέρφμπεκ (Helene Schjerfbeck, 1862-1946).

Την φωτογραφία του πίνακα “Άσπρα τριαντάφυλλα στο ποτήρι” ο νέος ιδιοκτήτης την ανέβασε στο eBay, παρουσιάζοντάς το απλά σαν ένα στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες του site μελετώντας την δυσδιάκριτη υπογραφή ανακάλυψαν ότι ο πίνακας είναι έργο της Χέλεν Σέρφμπεκ. Αυτό το επιβεβαίωσαν και οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

H Φινλανδή ζωγράφος-μοντερνιστής Χέλεν Σέρφμπεκ είναι γνωστή για τα έργα της “Ο τραυματισμένος στρατιώτης στο χιόνι” (1880), “Η ίαση” (1888) και άλλα. Ο πίνακάς της “Τα παπούτσια του χορού” πουλήθηκε για παραπάνω από 3 εκατομμύρια λίρες (περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com