Ένας σημαντικός Δάσκαλος του Ζεν έρχεται στην Αθήνα

Ζεν Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με τον Μπερντ Μπέντερ στις 26-28 Μαΐου 2023

by Times Newsroom

Όλοι μας δεν λαχταρούμε τη θεραπεία; Δυο χρόνια καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας, ένας πόλεμος στην Ευρώπη, και πολλές άλλες ένοπλες συρράξεις ανά τον κόσμο, μια παγκόσμια κλιματική κρίση – όλα αυτά μας έχουν σαστίσει, μας έχουν κάνει να νιώθουμε απόμακροι και μοναχικοί, και να φοβόμαστε για το πώς θα μοιάζει το μέλλον μας.

Το Ζεν είναι μια πρακτική θεραπείας που προσφέρει έναν τρόπο να μεταμορφώσουμε τα αισθήματα της αποξένωσης σε αισθήματα σύνδεσης, την αίσθηση απελπισίας και αμφιβολίας σε σιγουριά και εμπιστοσύνη ενώ τον θυμό και την απόγνωσή μας σε φροντίδα και συμπόνοια.

————————

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να ασκηθούμε μαζί. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους/όλες, ανεξαρτήτως του αν έχετε ή όχι εμπειρία με τον διαλογισμό.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στη Σχολή Βακαλό, θα γίνει μια εισαγωγική διάλεξη στο Ζεν για τους/τις αρχάριους/αρχάριες αλλά και για ασκητές/ασκήτριες με εμπειρία που θα θελήσουν να επανεκκινήσουν τον «νου του αρχάριου». Επίσης, ο Μπερντ Μπέντερ θα μιλήσει για τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη φιλοσοφία του Ζεν και το Design.

Το Σάββατο και την Κυριακή, στο Zen Center Athens, θα κάνουμε διαλογισμό και θα μοιραστούμε πάνω στην εμπειρία μας, και όσοι/όσες επιθυμούν θα μπορούν να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον δάσκαλο.

————————

Πότε και Πού:

Παρασκευή απόγευμα, 26 Μαΐου:

Εισαγωγή στο Ζεν: 19:00 με ελεύθερη είσοδο

ΒΑΚΑΛΟ Art & Design College

Διεύθυνση: Λάμπρου Κατσώνη 26, Aθήνα 114 71

Η συμμετοχή στη διάλεξη της Παρασκευής είναι δωρεάν και ανεξάρτητη από τη συνάντηση του Σαββατοκύριακου.

Συνάντηση Σάββατο και Κυριακή, 27-28 Μαΐου:

Ζαζέν (διαλογιστικό κάθισμα), Ομιλίες διδασκαλίας και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον δάσκαλο:

11:00 – 18:00

Zen Center Athens

Διεύθυνση: Λίμπονα 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα 10560

Μπορείτε να συμμετέχετε στη συνάντηση μόνο τη μία από τις δύο μέρες.

Η διάλεξη θα είναι στα αγγλικά και εφόσον υπάρχει ανάγκη θα γίνεται ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά

————————

Προτεινόμενη συνεισφορά (κατά τη δική σας διακριτική ευχέρεια και δυνατότητα):

0-50 €: Χαμηλό εισόδημα

50-100 €: Μεσαίο εισόδημα

100 plus €: Ευεργέτες / ευεργέτριες

Κανένας και καμία δεν θα αποκλειστεί λόγω έλλειψης χρημάτων

Ερωτήσεις και εγγραφές: in.athens.zen@gmail.com

Ο Μπερντ Μπέντερ είναι ο καθοδηγητής δάσκαλος στο Akazienzendo στο Βερολίνο και ασκείται στο Ζεν από το 1987. Έχει ζήσει 18 χρόνια στο Κέντρο Ζεν του Σαν Φρανσίσκο, όπου χειροτονήθηκε Ζεν Ιερέας κάτω από το γενεαλογικό δέντρο του

Shunryu Suzuki συγγραφέα του «Ζεν νους, ο νους του αρχάριου» και έλαβε τη διδασκαλία του Dharma το 2017. Έχει τη δικαιοδοσία να διδάσκει το Ζεν και να χειροτονεί ανθρώπους σε αυτή την παράδοση. Από το 2012, ζει στο Βερολίνο, προσφέροντας μαθήματα και διαλογισμό στο Ζεν, δίνοντας διαλέξεις, καθοδηγώντας στον κοσμικό διαλογισμό και στα σεμινάρια πάνω στη συνειδητότητα καθώς και συνοδεύοντας τους ανθρώπους σε αυτό το πνευματικό τους μονοπάτι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com