Εννιά Παλαιστίνιοι νεκροί στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον εννιά Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομής του στρατού στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

by Times Newsroom

Ακόμη περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά, στη διάρκεια της επιδρομής αυτής, εκ των οποίων πολλοί από σφαίρες, πρόσθεσε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Τρεις από τους νεκρούς είναι άνδρες ηλικίας 72, 33 και 25 ετών, με πηγές του Ισλαμικού Τζιχάντ να αναφέρουν ότι δύο από τους νεκρούς ήταν διοικητές του.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε περίπου στις 10:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Ναμπλούς, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Δύο ώρες αργότερα οι Ισραηλινοί στρατιώτες παρέμεναν στην περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν ένα σπίτι στο οποίο βρίσκονταν ένοπλοι, μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Από το σημείο ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ νεαροί Παλαιστίνιοι έριξαν πέτρες εναντίον του ισραηλινού στρατού.

“Καταδικάζουμε την επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων στη Ναμπλούς και ζητάμε να σταματήσουν οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του λαού μας”, δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι – άμαχοι και ένοπλοι– έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Δέκα Ισραηλινοί και μία Ουκρανή τουρίστρια έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις Παλαιστινίων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή