Έντονες οι διεργασίες για την πολιτική συμμαχία του «πράσινου» πολιτικού χώρου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από όλα τα κόμματα που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, η συμμαχία αναμένεται να αποτελείται από τα εξής κόμματα: Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό κίνημα.

by Times Newsroom

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με όλες τις δυνάμεις του πράσινου πολιτικού χώρου, τη δημιουργία κοινών προγραμματικών θέσεων και έπειτα από εσωτερικές διεργασίες με την στήριξη της πλειοψηφίας του σώματος των μελών μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας το κόμμα μας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κυρίαρχη δύναμη του πράσινου πολιτικού χώρου, να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ένταξη στην πολιτική συμμαχία που ενώνει τον πράσινο πολιτικό χώρο σε μία συμμαχία στην Ελλάδα υπό τον ενιαίο τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ».

Ήδη έχει εκλεγεί η συντονιστική επιτροπή των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ , αποτελούμενη από τους Συμπροέδρους των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και κο Δημήτρης Πολιτόπουλο, καθώς και από τους Τηλέμαχο Σπασίδη, Κωνσταντίνο Ζιάβρα και αναπληρωματικό μέλος, Αβραάμ Ιωαννίδη, η οποία έχει εντολή να προχωρήσει τις εκκρεμείς διαδικασίες έως το επίσημο τακτικό μας συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα 5-6 Ιανουαρίου και το οποίο ως ανώτατο όργανο του κόμματος μας θα επικυρώσει την οριστική ένταξή μας στη συμμαχία.

Ευθύς αμέσως μετά το συνέδριο μας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία συνέντευξης τύπου στην οποία θα συμμετέχουν οι επικεφαλείς των κομμάτων και οι εκπρόσωποι τύπου της συμμαχίας καθώς και επιθυμία μας είναι να προσκληθούν ευρωβουλευτές από τα συμμετέχοντα κόμματα της συμμαχίας.

Περαιτέρω οι Συμπρόεδροι του κόμματος είναι αποκλειστικά αρμόδιοι εκπρόσωποι των ΟΠ για τον τύπο για όλα τα θέματα που άπτονται της συμμαχίας και οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση του τακτικού συνεδρίου θα προβούν σε πλήθος ενεργειών επικοινωνίας και δράσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από όλα τα κόμματα που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, η συμμαχία αναμένεται να αποτελείται από τα εξής κόμματα: Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό κίνημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή