Έντονο προεκλογικό κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Φιέστες ετοιμάζει η κυβέρνηση

by Times Newsroom 1

Στον απόηχο της σφοδρής σύγκρουσης των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η συνεδρίαση διήρκεσε τρεις ώρες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στο ανώτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς, αλλά και ο σχεδιασμό για την έξοδο από το μνημόνιο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση τον Αύγουστο.

Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια.

Ετοιμάζουν φιέστες

Επικρατέστερη ιδέα είναι μια φιέστα στο Καστελόριζο, για προφανής συμβολικούς λόγους, ενώ υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.

Αντίστοιχη εκδήλωση ωστόσο, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, με την Πνύκα να προκρίνεται ως τόπος διεξαγωγής της, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, γεγονός που μαρτυρά ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Οι συντάξεις και η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται επίσης ότι θα καθορίσουν τον σχεδιασμό του Μαξίμου για εκλογές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί προσδοκίες ότι θα καταφέρει να πετύχει την αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, χωρίς μονομερείς ενέργειες αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Εκεί πάνω σκοπεύει να κτίσει και όλο το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και των παροχών που θα πάρει μαζί του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη θέση τη δική του και του κόμματός του.

ELEFTHEROSTYPOS.GR

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή