Επέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ετοιμάζεται για τη Σελήνη

 Ο Μαεζάουα που έγινε ο όγδοος τουρίστας του Διαστήματος απέκτησε την τεράστια περιουσία του μέσω μιας πετυχημένη διαδικτυακής εμπορικής εταιρείας μόδας ασχολείται επίσης με την τέχνη και θεωρείται σημαντικός συλλέκτης.

by Times Newsroom

Μετά από 12 ημέρες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάουα επέστρεψε στη Γη. Μαζί του επέστρεψαν ο συνεργάτης του Γιόζο Χιράνο που κινηματογραφούσε τη διαμονή του Μαεζάουα στον ISS και ο βετεράνος Ρώσος κοσμοναύτης που Αλεξάντερ Μισούρκιν που συνόδευε τους δύο ιδιώτες στο ταξίδι και έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες και ενέργειες απαιτούνταν στη διάρκεια του. Ο Μαεζάουα που έγινε ο όγδοος τουρίστας του Διαστήματος απέκτησε την τεράστια περιουσία του μέσω μιας πετυχημένη διαδικτυακής εμπορικής εταιρείας μόδας ασχολείται επίσης με την τέχνη και θεωρείται σημαντικός συλλέκτης.

Πριν ανακοινωθεί το ταξίδι του Μαεζάουα στον ISS είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στη Σελήνη με την Space X, την εταιρεία του Ελον Μασκ. Η πραγματοποίηση του ταξιδιού στον ISS δεν είχε γίνει γνωστή και θεωρήθηκε ότι μπορεί να αποτέλεσε εναλλακτικό πλάνο του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου επειδή δεν προχώρησε το εγχείρημα για το ταξίδι στη Σελήνη. Όμως σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί το 203 και ο Μαεζάουα θα αρχίσει τώρα να προετοιμάζεται για αυτό έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπειρία του αστροναύτη. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού που περιλαμβάνει είσοδο στη τροχιά του φυσικού μας δορυφόρου και παραμονή εκεί για μερικές ημέρες. Ισως βέβαια μετά το ταξίδι που έκανε ο Μαζεάουα στον διαστημικό σταθμό να έχει… ανοίξει η όρεξη του και να θέλει να δοκιμάσει ακόμη περισσότερο τα όρια του ζητώντας από την Space X η αποστολή να περιλαμβάνει προσελήνωση.

Αρχικά ο Μαεζάουα είχε ανακοινώσει ότι  για να μην είναι μόνος θα πάρει μαζί του μια γυναίκα που θα επιλέξει μέσω online διαγωνισμού η οποία όπως είχε πει δεν θα ήταν μόνο σύντροφος του στο ταξίδι αλλά θα γινόταν και σύντροφος του στην ζωή. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε ότι θα πάρει μαζί του κάποιους φίλους του καταβάλλοντας ο ίδιος το κόστος της συμμετοχής του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή