Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στο Dumfries House

Το κτήμα ανήκει στο Ιδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου, Διαδόχου του βρετανικού θρόνου, από το οποίο και διοικείται

by Times Newsroom

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στο Dumfries House Estate, στη Γλασκώβη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και συνεργάτες της. Το κτήμα ανήκει στο Ιδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου, Διαδόχου του βρετανικού θρόνου, από το οποίο και διοικείται. Τα πολύτιμα κινητά αντικείμενα -ανάμεσα τους και μία μοναδική συλλογή επίπλων του Chippendale- έχουν συντηρηθεί και εκτίθενται, ενώ το κτηριακό απόθεμα  του κτήματος έχει αποκατασταθεί πλήρως και έχει αποκτήσει νέες χρήσεις: Εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, φιλοξενίας, εστίασης, υγείας και ευεξίας. Σήμερα, το Dumfries House αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό αλλά και αναπτυξιακό πόρο για την ευρύτερη περιοχή -η οποία έχει δοκιμαστεί από το κλείσιμο των μεταλλείων και των εργοστασίων της υφαντουργίας- καθώς συμβάλλει στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνεργασία του κλιμακίου του ΥΠΠΟΑ με στελέχη του Ιδρύματος και τους υπεύθυνους της διοίκησης και της λειτουργίας του κτήματος για την μεταφορά της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών, που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται με επιτυχία στο Dumfries House, στο στρατηγικό σχέδιο της αποκατάστασης και της λειτουργίας του τ. βασιλικού κτήματος Τατοϊου. Ηδη προγραμματίστηκε η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων του ΥΠΠΟΑ και του Ιδρύματος του Πρίγκιπα, καθώς και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

 Dumfries House  Dumfries House  Dumfries House  Dumfries House  Dumfries House

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή