Επιχείρηση «χάος» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ο στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρεί ότι θα τον πετύχει μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών. Μένει να αποδειχθεί αν θα δικαιωθούν όσοι προέβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να επιβάλει το χάος στην πολιτική ζωή, επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες κανονικότητας.

by Times Newsroom

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το παν ώστε να προκαλέσει έκτακτες πολιτικές εξελίξεις και η κυβέρνηση να μην καταφέρει να παραμείνει στην ατζέντα της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, τη αντιμετώπισης της ακρίβειας, της ανάπτυξης. Και προβλέπει ότι, εφόσον η κυβέρνηση δεν καταφέρει να ξεφύγει από το σπιράλ των αποκαλύψεων στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες μην έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα με τα οποία έχει ευθυγραμμιστεί με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας χρησιμοποιούν την υπόθεση των υποκλοπών στοχεύοντας απευθείας στο δυνατό χαρτί της κυβέρνησης και της Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με την υπόθεση των υποκλοπών βρήκαν τη ρωγμή που έψαχναν στο ισχυρό προφίλ του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνουν μια εικόνα συνεργασίας της ΕΥΠ με ιδιωτικά συμφέροντα προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευρύτατο δίκτυο παρακολουθήσεων, το οποίο διευθύνεται από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Μιλούν για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά εννοούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση νέας λίστας από την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Documento», αλλά και το «χτύπημα» που εξαπέλυσε η εφημερίδα «Το Βήμα», συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε Predator πριν από ένα χρόνο, θύμα του παρακράτους του Μαξίμου. Επικίνδυνος για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το εύρος των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίζονται για δεύτερη Κυριακή από την εφημερίδα “Documento”. Ωστόσο, αυτή την Κυριακή ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, N. Δένδια, από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο SMS στο κινητό του περίπου πριν από ένα χρόνο. Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μία βδομάδα στην εφημερίδα “Documento” και στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”. Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προκαλέσει εσωτερικά ρήγματα στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ.

Για το δημοσίευμα

Εχει ενδιαφέρον η αναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο πρόσφατα κατήγγειλε ως κομμάτι του «συστήματος» που δήθεν στήριζε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Επίθεση με πιο ήπιους τόνους

Στην ίδια γραμμή, με ελαφρώς διαφορετικούς τόνους -για παράδειγμα, αποφεύγει να μιλήσει για «ένοχο πρωθυπουργό»- ακολουθεί και παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. «Θεωρώ ότι ο καλύτερος δρόμος είναι ο δρόμος των θεσμών και της Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό, όπως εγώ πήγα απευθείας στον Αρειο Πάγο και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, όποιος θεωρεί ότι υπάρχει μια τέτοια δόλια πρακτική ενός παρακρατικού μηχανισμού εις βάρος του, πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα των υποκλοπών.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, συνέχισε: «Βεβαίως, θέλω να πω, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ότι τρεις μήνες είναι πολύς καιρός και πρέπει και η Δικαιοσύνη από την πλευρά της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μάθουμε ποιες κινήσεις έχουν γίνει, ποιοι μάρτυρες έχουν κληθεί, ποιο είναι το αποτέλεσμα. Σίγουρα η κυβέρνηση νιώθει ότι είναι αδύναμη. Εχει τεράστιες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά για το πώς λειτούργησε το Μαξίμου όλη αυτή την περίοδο και οι οποίες αποκαλύπτονται με την προστασία γύρω από την κ. Βλάχου, τον διοικητή της ΕΥΠ, τον κ. Δημητριάδη και αυτούς οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται έχουν σχέση με το Predator στην Ελλάδα, και εννοώ τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο. Ζητήσαμε, ως αντιπολίτευση, να έρθουν στην Εξεταστική Επιτροπή και η κυβερνητική πλειοψηφία ουσιαστικά δεν το επέτρεψε», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης. (Πηγή:  EleftherosTypos.gr )

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή