Επικοινωνίες Μητσοτάκη με Ιρλανδό πρωθυπουργό και Σαρλ Μισέλ ενόψει της επίσκεψης στο Λονδίνο

Στο επίκεντρο οι ευρωβρετανικές σχέσεις

by Times Newsroom 1

Οι τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά και τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος Μάρος Σέφτσοβιτς και, από τη βρετανική πλευρά, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Ντέιβιντ Φροστ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επικοινωνιών, που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Μίχαλ Μάρτιν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες επικοινωνίες είχαν ως στόχο τον συντονισμό και την ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της μετάβασής του στο Λονδίνο και της αυριανής συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ταυτίζεται πλήρως με τη γραμμή της ΕΕ στο θέμα των εν λόγω συζητήσεων και είναι πλήρως αλληλέγγυα με την Ιρλανδία και τους εταίρους της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τα ίδια πρόσωπα προϊδεάζουν, εξάλλου, πως αυτό θα είναι το και το μήνυμα, που θα μεταφέρει και στον Μπόρις Τζόνσον ως ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που επισκέπτεται το Λονδίνο σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ευρωβρετανικές σχέσεις, που πρέπει να διασφαλιστούν βάσει των σχετικών συμφωνιών, τονίζοντας ότι η ενότητα της ΕΕ δεν αμφισβητείται και υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπέρβασης των δυσκολιών και την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή