Επικρίσεις κατά της φον ντερ Λάιεν για πτήση 19 λεπτών

Η φον ντερ Λάιεν  ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος  από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον  περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο Γιάγκερ  σε συνέντευξή του στην  "BILD". Χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως "οικολογικό αμάρτημα"

by Times Newsroom 1

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων, Μάικλ Γιάγκερ, επέκρινε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί χρησιμοποιησε αεροσκάφος για να κάνει μια πτήση, διάρκειας μόλις 19 λεπτών.

Η φον ντερ Λάιεν  ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος  από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον  περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο Γιάγκερ  σε συνέντευξή του στην  “BILD”. Χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως “οικολογικό αμάρτημα”. «Κόστισε πολλά χρήματα από φόρους, πολύ χρόνο για να φτάσει  από και προς τα αεροδρόμια και πάνω από όλα: πολλή αξιοπιστία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων.

Η Γερμανίδα βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιάννα Σίμκε τόνισε επίσης απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας πως « αν θέλεις την αλλαγή, πρέπει να δίνεις το παράδειγμα»

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιολόγησε την πτήση, μιλώντας στην Bild: «Εκείνη τη χρονική στιγμή , η Πρόεδρος είχε ταξιδεύσει σε επτά χώρες σε δύο ημέρες. Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υλικοτεχνικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Το ίδιο βράδυ ο φον ντερ Λάιεν πέταξε μάλιστα  στη Ρίγα με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Επιπλέον, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση προγραμματισμένων πτήσεων ή τρένων λόγω του κορονοιού» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή