Επιστολή «χαστούκι» Μπορέλ στον Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου

«Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών του Αιγαίου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Ζοζέπ Μπορέλ.

by Times Newsroom

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες που τροφοδοτούν την κλιμάκωση της έντασης αλλά και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο στέλνει η ΕΕ, μέσω επιστολής του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ στον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε απάντηση της πρόσφατης επιστολής του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ απέστειλε πριν από λίγες ημέρες σχετική επιστολή.

Στην εν λόγω επιστολή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο ύπατος εκπρόσωπος επισημαίνει, μεταξύ άλλων τα εξής:

Αποκλιμάκωση

Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο 

«Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω, καλή τη πίστει, διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή