Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα για την Ιταλία

by Times Newsroom 1

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, έναρξη ημερολογιακής καλοκαιρινής περιόδου, σχεδόν όλη η επικράτεια της Ιταλίας βάφεται στα ‘λευκά’, εξαιρουμένης της περιφέρειας Βάλε ντ’ Αόστα που παραμένει κίτρινη για ακόμη μία εβδομάδα.

Επιστροφή στην ομαλότητα βλέπουν οι Ιταλοί, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, εφόσον καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τα λίγα μέτρα που διατηρούνται είναι η ατομική αποστασιοποίηση (στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων επιτρέπονται μόνο μέχρι 6 άτομα ή δύο οικογένειες ανά τραπέζι) και η χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Για το τελευταίο αυτό μέτρο όμως αναμένεται σήμερα να εκφραστεί η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) η οποία, σύμφωνα με πηγές, ενδέχεται να μην επιβάλλει την χρήση στους ανοιχτούς χώρους ίσως από την επόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου.

Ένα μέτρο το οποίο όμως θα έρθει με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους) εφόσον ο φόβος έξαρσης του ινδικού στελέχους Δέλτα τρομάζει αρχές και ειδικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή