Επιτέλους και μια νότα θετική! Μια συγχορδία θετική, καλύτερα….

Κε Χρήστο Χωμενίδη, να ‘σαι καλά με τους συγγραφικούς σου θρίαμβους!

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Δεν κάνω εμβόλιο. που να σας δω όλους ανάποδα!

– Γιατί;
– Έτσι!
– Τι θα; πει «έτσι!»
– Διότι… «Μπρος στη φήμη, τ‘ είν’ ο βίος;!» Όλοι μέρα φιγουράρουν στην τηλεόραση ο ένας και ο άλλος! Ο κάθε ένας και ο κάθε άλλος! Εγώ;! πουθενά…. Ενώ όσο έρχονται τώρα και με ρωτούν, τόσο εγώ ανεβαίνω! Είμαι ο Ένας που τα έβαλα με το θεριό!

«Ω, Τριακόσιοι σηκωθείτε και ξανάρθετε σε μας, τα παιδιά σας θέλει ιδείτε εάν μοιάζουνε με σας…»

Αγαπητοί Μετεωρολόγοι,

Κάντε μας μια πολύ σημαντική χάρη…

Ψάξτε στα αρχεία τής τηλεόρασης, να βρείτε τον καιρό που δείξατε, εσείς ή κάποιος άλλος, «την ίδια μέρα , πριν δέκα, είκοσι ή και παραπάνω χρόνια, στη χώρα μας!»

Παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον στο πού πάμε! Θα είναι μια θετική πληροφορία , που θα αφορούσε κι εμάς εκτός από τους ειδικούς….

Κάνανε και οι πατεράδες μας…..

Δυο παγκόσμιους πόλεμους κι έχουμε να ασχολούμαστε ακόμη μαζί τους… Σιγά, ντε! Υπάρχει και Τρίτος, ο τού Κορωνο-ϊού ονομαζόμενος!

Και δεν τελειώσαμε! Υπάρχει και οΤέταρτος, τής Κλιματικής Αλλαγής, που έρχεται!
Τώρα ξαφνικά, επινοούμε και άλλους δυο;

Τον… γνωστό των Ιπτάμενων Δίσκων! Τους θυμάστε οι παλιότεροι τη δεκαετία του ’50, που κατάντησε ο καθένας μας να έχει σίγουρα δει τουλάχιστον από έναν;!
Και δεν τελειώσαμε!

Ακολουθεί και ο των Μετεωριτών! Έρχονται – λέει – δυο καταπάνω μας! Και αμέσως βάλαμε μπρος να τους προλάβουμε!… και να τους λοξοδρομήσουμε…

Παιδιά τού Διαστήματος, δε φτάνει που και μόνοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια σας μια χαρά, έχουμε τώρα κι εσάς;!

Σε καλό σας δηλαδή!…

Κε Χρήστο Χωμενίδη,

Να ‘σαι καλά με τους συγγραφικούς σου θρίαμβους!
Επιτέλους και μια νότα θετική! Μια συγχορδία θετική , καλύτερα….

Δεν είδα να το αναμεταδίδουνε μέρες τα γνωστά κανάλια, που αν είχες κάνει κάτι πολύ κακό, θα σε βλέπαμε στις οθόνες επί μέρες και βδομάδες….

Και για να μην το μαγαρίσω, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή