Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε ΣΥΡΙΖΑ : Υποτίμησε το πρόβλημα στο Μάτι – Δημιουργεί τρικυμία στο ποτήρι για το κλείσιμο της Εθνικής

by Times Newsroom 1

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ιδίως για το κλείσιμο της εθνικής Αθηνών – Λαμίας, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε χαρακτηριστικά: «αυτοί που σήμερα είναι τιμητές για ένα πολύ μικρό θέμα δεν κατάλαβαν τι έγινε και τι έκαναν στο Μάτι, όπου υποτίμησαν το πρόβλημα, αγνόησαν την ανθρώπινη ζωή και σήμερα ξαναέρχονται με τον ίδιο τρόπο να προβάλουν προβλήματα, ενώ εκείνο το φαινόμενο κόστισε 100 ζωές».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του τότε αρχηγού της αστυνομίας σε θέση γενικού γραμματέα τώρα στο υπουργείο του, απάντησε ότι «τότε δεν υπήρχε επιχειρησιακός αρχηγός, δεν υπήρχε φυσική ηγεσία, ήταν διαλυμένη η αστυνομία και η πυροσβεστική, διότι οι τότε κυβερνώντες δεν ήξεραν να διαχειρίζονται κρίσεις και δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν πράγματα που έχουν κοστίσει τόσο πολύ». «Θέλω με σεβασμό να τους πω να ανοίξουν εγχειρίδια να συγκροτήσουν πολιτικές όπως και εμείς έχουμε υποχρέωση να βελτιωνόμαστε».

«Τρικυμία στο ποτήρι»

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «όταν κάνεις διαχείριση κρίσης βάζεις κάποια πράγματα στη σειρά, τα ζυγίζεις και παίρνεις αποφάσεις, έτσι γίνεται παγκοσμίως, είναι αρετή να προλαμβάνεις και να διασφαλίζεις ότι οι άνθρωποι δεν θα κινδυνεύσουν» και πρόσθεσε με νόημα «η εθνική οδός είναι τρικυμία στο ποτήρι που θέλουν να φτιάξουν ορισμένοι».

Ξεκαθάρισε δε, ότι η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός ήταν δική του, αλλά μετά από εισήγηση των αρμοδίων και των συνεργατών του και αφού πήγε ο ίδιος και είδε την κατάσταση στη Μαλακάσα και διαπίστωσε ότι θα προκαλούνταν μεγαλύτερα προβλήματα εάν έμενε ανοιχτός ο δρόμος, όπως συνέβη και παλαιότερα σε τέτοιες καταστάσεις.

«Δεν έγινε και τίποτα να πάει κάποιος λίγες ώρες αργότερα στη Θήβα» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα λέγονται περί ευνοϊκής αντιμετώπισης της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι η Νέα Οδός δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.

«Με έχουν στοχοποιήσει»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι του, ανέφερε:  «Με έχουν στοχοποιήσει, όμως αντέχω, είμαι πολύ ανθεκτικός, πιστεύω στη δημοκρατία, στην αντιπαράθεση, αλλά ταυτόχρονα θα απαντώ στην αντιπαράθεση και ρητορικά, μέσα στο κοινοβούλιο και με τις πράξεις και τις αποφάσεις μου».

Υποστήριξε δε, ότι «πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχει εδώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας προοδευτικός πολιτικός. Αυτό είναι αγκάθι στα μάτια τους».

Ο ίδιος, απέρριψε τις κατηγορίες περί καταστολής: «Δεν υπάρχουν στοιχεία αυταρχισμού και βίας. Πού τον βλέπουν τον αυταρχισμό; Είναι κενή ρητορική. Το λένε για να στηρίξουν ότι είναι μία δεξιά κυβέρνηση. Προσπαθώ να είμαι δημοκρατικός με την έννοια ότι σχεδιάζω και εφαρμόζω προοδευτικές πολιτικές» τόνισε.

Διαμήνυσε ότι «το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις είναι ό,τι πιο δημοκρατικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μικρές συγκεντρώσεις δεν μπορούν να παραλύουν τη ζωή της πόλης», ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία επισήμανε ότι «ποτέ δεν μπόρεσε καμία πρυτανική αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας, τις παράνομες πράξεις, διότι δεν είναι δουλειά τους αυτή, γιατί είναι φοβισμένοι άνθρωποι, κυριαρχούν στα πανεπιστήμια κάτι γκεσταπίτες, μικρές βίαιες ομάδες, που επιβάλλουν τη θέλησή τους. Το πρόβλημα θα λυθεί με την ήπια αστυνόμευση, με ρόλο αποτρεπτικό που θα επιβάλλει το νόμο. Τέτοιο καιρό του χρόνου δεν θα υπάρχει κανείς από αυτούς του θρασύδειλους, δεν θα υπάρχει ατιμωρησία. Το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί» είπε.

Για το θέμα Κουφοντίνα απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικό με την απεργία πείνας, σημειώνοντας ότι ο καταδικασμένος για τη 17Ν είναι ένας κρατούμενος όπως και οι άλλοι, ο οποίος ζητά να μετατεθεί από μία φυλακή σε μία άλλη στην οποία θέλει να πάει το 50% των κρατουμένων.

Για την κακοκαιρία

Για την κακοκαιρία ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν απολογισμό να δουν τι λάθη έγιναν», ενώ παραδέχτηκε ότι κυρίως «με το ηλεκτρικό ρεύμα ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι».

Σημείωσε πάντως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης προβλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

«Είναι λογικό να υπάρξει αναστάτωση, αλλά δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα μηχανισμό χιλιάδων ανθρώπων» τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις όπως η υπογειοποίηση του δικτύου και η συνεργασία των δήμων με τον ΔΕΔΔΗΕ. «Αν αυξηθούν τα συνεργεία και πάρουμε χιλιάδες ανθρώπους θα την πληρώσουν οι καταναλωτές, δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή