Ερευνητές κατέγραψαν σπάνιο καρχαρία 6 μέτρων

by Times Newsroom 1

Έναν γιγαντιαίο σπάνιο Εξακαρχαρία μήκους τουλάχιστον 6 μέτρων κατέγραψαν ερευνητές – βιολόγοι μέσα από το υποβρύχιό τους στις Μπαχάμες.

Η ερευνητική αποστολή βρισκόταν σε βάθος 528 μέτρων όταν εμφανίστηκε μπροστά της ο τεράστιος, σπάνιος θηλυκός καρχαρίας του είδους «Bluntnose Sixgill», ο οποίος είχε σχεδόν το διπλάσιο του μεγέθους του υποβρύχιου, σύμφωνα με την ομάδα OceanX.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτούς τους καρχαρίες, καθώς ζουν τόσο βαθιά στον ωκεανό και οι οποίοι θεωρούνται κυρίαρχοι θηρευτές του οικοσυστήματος βαθέων υδάτων.

Στο πραγματικά τρομακτικό βίντεο, ο τεράστιος καρχαρίας εμφανίζεται από τα βάθη του ωκεανού και επιτίθεται στο βαθυσκάφος με άγριες διαθέσεις. Μάλιστα, ένας από τους ερευνητές ακούγεται σοκαρισμένος να λέει: «θεέ μου, είναι τέρας!»

Ο Εξακαρχαρίας απαντάται σε βάθη μεγαλύτερα από 90 μέτρα και έχει καταγραφεί σε βάθος δύο χιλιομέτρων σε όλες τις τροπικές και εύκρατες θάλασσες της Γης. Κάποιοι συγγενείς αυτού του καρχαρία ζούσαν πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Σχόλια

No tags for this post.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή