Ερντογάν: Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου, είμαστε αδέλφια

Αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις με τον Έντι Ράμα

by Times Newsroom

«Μάχη» φιλοφρονήσεων έδωσαν την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψη του πρώτου στα Τίρανα.

Ο Ερντογάν έγινε δεκτός με τιμές στην αλβανική πρωτεύουσα όπου βρέθηκε για να παραδώσει σε σεισμόπληκτους Αλβανούς πολίτες 522 κατοικίες που κατασκεύασε δωρεάν τουρκική κρατική εταιρεία.

«Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου παρότι υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας το άκρως θερμό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Εντύπωση προκάλεσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ότι ο Ερντογάν εγκαινιάζει ένα τζαμί, ενώ υποσχέθηκε βοήθεια στην Αλβανία. Συγκεκριμένα παρότι η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε και άλλη βοήθεια σε κάθε τομέα, οικονομικό αλλά και στρατιωτικό. «Είμαστε αδέλφια με τους Αλβανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν έμεινε πίσω σε φιλοφρονήσεις, καθώς χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο σαν τον «μοναδικό ηγέτη που τηρεί το λόγο του».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την Τουρκία» ισχυρίστηκε ο Έντι Ράμα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή