Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας»

Στην εμπρηστική ρητορική επιμένει για ακόμη μία ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας

by Times Newsroom

Στην εμπρηστική ρητορική επιμένει για ακόμη μία ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά».

Είπε επίσης ότι «η συσσώρευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς».

Επανερχόμενος, δε, στις κατηγορίες του κατά της Αθήνας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είπε ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο».

«Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας» συνέχισε, κάνοντας λόγο για προκλήσεις.

Τουρκικό διάβημα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Anadolu, ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την Άγκυρα να ζητεί από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις «παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς σε αυτά».

Χθες, Κυριακή, η τουρκική πλευρά δημοσίευσε εικόνες από drone που -κατά την Άγκυρα-δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.

Νέες ακρότητες Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας»-1

Άμεση απάντηση στην κλήση του Έλληνα πρέσβη

Η ελληνική πλευρά, απαντώντας στο διάβημα στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Νέες ακρότητες Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας»-2

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Συμπληρώνουν ότι ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

Ο πρέσβης προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή