Ερντογάν: Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας – Να φέρεται καλά για να μην φοβάται τους πυραύλους

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην προκλητική ρητορική και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

by Times Newsroom

«Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή Εγκαινίων της οδού Marmaris-Datca, της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού Milas και του κρατικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού, καθώς και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Mentese Ataturk, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική του εις βάρος της Ελλάδας.

Δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει και πάλι με πυραυλική επίθεση, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον για τις προκλητικές δηλώσεις, όσο και το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

«Φοβούνται ότι ένας πύραυλος θα εκτοξευθεί από τη Σμύρνη και θα τους επιτεθεί. Και λέω: Έλληνες, όσο είστε ήσυχοι, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας» είπε και πρόσθεσε:

«Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέλφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Δεν το λέω εγώ, το λέει το σύνταγμά μας».

Και συνέχισε: «Ακριβώς. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Και θα έρθουμε…».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή