Ερντογάν: Με… επιστροφή στο Ισλάμ οδεύει προς τις εκλογές – «Θεέ μου, ας ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό!»

Ο κόσμος απαντούσε σε κάθε αποστροφή του λόγου του με «αμήν»

by Times Newsroom

Γεμάτη επικλήσεις στο θείο ήταν ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θύμισε περισσότερο προσευχή, με τον κόσμο που τον παρακολουθούσε να απαντά σε κάθε αποστροφή του λόγου του με «αμήν».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε: «Θεέ μου, μην αφήσεις δίχως ήρωα τον λαό σου που περίμενε κάποιον ήρωα. Θεέ μου, ας ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό, μη μας στερήσεις τη ζωή. Στους δρόμους του αύριο, μην αφήσεις τα χρόνια δίχως τον μήνα του Ραμαζανιού.

Θεέ μου ή να διαλύσεις το κοπάδι σου ή μην το αφήνεις δίχως τον βοσκό του. Θεέ μου μη μας αφήσεις δίχως αγάπη, νερό, αέρα, πατρίδα. Την πατρίδα μας που είναι μουσουλμανική μην την αφήσεις δίχως μουσουλμάνο.

Σας ευχαριστώ να είστε καλά, Ο Θεός να σας ευλογεί».

Πυρηνικά όπλα;

Μετά τον βαλλιστικό πύραυλο στην Τουρκία, συζητούν και για όπλα με πυρηνικές κεφαλές. «Ο Τayfun είναι απάντηση στις εχθρικές χώρες. Οι πυρηνικές κεφαλές θα είναι δύναμη αποτροπή» λένε αναλυτές.

Ο Αμντουλάχ Αγάρ, στρατηγικός αναλυτής, δήλωσε στο A Haber: «Mε τον συγκεκριμένο πύραυλο, όπως δείχνετε στον συγκεκριμένο χάρτη, θα αποκτήσουμε μια μεγάλη δύναμη αποτροπής εναντίον των χωρών που μας παρενχλούν η δείχνουν εχθρική συμπεριφορά. Θα ξέρουν το τι έχουν να πάθουν».

Πρόσθεσε ότι «ο Tayfun θα κάνει να πληρώνουν τίμημα όσοι δείχνουν επιθετική συμπεριφορά. Είναι ένα στρατηγικής σημασίας όπλο αποτροπής και αυξάνει την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας. Να πούμε το εξής αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή ίσως αργότερα η Τουρκία να καταφέρει να ξεκινήσει την παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας κι ελπίζω να απκτήσουμε ικανότητες και με υρηνικές κεφαλές. Τότε η Τουρκία θα αποκτήσει την ικανότητα πυρηνικής αποτροπής που στον κόσμο διαθέτουν λίγες χώρες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com