Ερντογάν: Νέο εθνικιστικό αφήγημα – Μιλάει για τον «αιώνα της Τουρκίας»

Αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος φτιάχνει ένα νέο εθνικιστικό αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες. Ο Ερντογάν μιλώντας ανέφερε ότι στον αιώνα που έρχεται η Τουρκία θα κυριαρχήσει. Επίσης, έκανε λόγο για «ιμπεριαλιστές» που επιτίθενται στην Τουρκία σε διάφορους τομείς».

by Times Newsroom

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη o ανταποκριτής του ΣΚΑΙ,  Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Η χώρα μας είναι η τρίτη που χτίσαμε τα τελευταία χίλια χρόνια στην Ανατολία. To άλμα, το οποίο στοχεύουμε να κάνουμε στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό τομέα το ονομάσαμε ως ‘ο αιώνας της Τουρκίας’. Παλέψαμε με τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δεν χωνεύουν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και πραγματοποιούν επιθέσεις με διάφορες μορφές και σε διάφορους τομείς.

Τα κρυφά και τα φανερά εμπάργκο, οι πονηρές προσπάθειες απομόνωσής μας τις μετατρέπουμε σε ευκαιρία και με δικά μας βήματα και ικανότητες, ενισχύσαμε την ισχύ μας σε κάθε τομέα».

Απειλές με τον Tayfun

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun για να εκτοξεύσει νέες απειλές. Χθες κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως ο Tayfun αποδεικνύει πως ο 21ος θα είναι ο αιώνας μας και πρόσθεσε ότι το όπλο αυτό δείχνει πού μπορεί να φτάσει η Τουρκία στο μέλλον.

Απο την άλλη, διάχυτη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για την εξοπλιστική ισχύ της χώρας, και ειδικά για τα F-16.

Η αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet, Σεντάτ Εργκίν δήλωσε στο A haber: «Υπάρχει το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F-16 σε Viper. Ήδη στις αρχές του Σεπτεμβρίου η Αεροπορία της Ελλάδας παρέλαβε δυο από αυτά και θα συνεχίζει να παραλαμβάνει. Όμως στην Τουρκία δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16 και πότε θα γίνει αυτό».

Η ίδια πρόσθεσε: «Θα ξεκινήσουν και το πρόγραμμα των F-35 με την Ελλάδα, την ώρα που έχουν αποκλείσει την Τουρκία. Μιλάμε για αεροσκάφη 5ης γενιάς. Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παραδίδουν αυτά τα αεροσκάφη 5ης γενιάς και δεν θα δίνουν στην Τουρκία, με όσους ειδικούς έχω μιλήσει μου αναφέρουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η Τουρκία δεν καταφέρει να κάνει το εθνικό μαχητικό, το οποίο θα καθυστερήσει, τότε στα μέσα αυτής της δεκαετίας το 2026 ή το 2027 η ισορροπία δυνάμεων στους αιθέρες θα μπορεί να είναι υπέρ της Ελλάδας, γεγονός που θα επηρεάσει την αποτρεπτική δύναμη της Τουρκίας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή