Ερντογάν: Τα σύνορα της καρδιάς μας εκτείνονται σε τρεις ηπείρους και επτά εποχές

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και οι πόλεις τους είναι τα ίχνη της ιστορίας μας όπως και της ανθρωπότητας».

by Times Newsroom

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, αλλά «τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος τριών ηπείρων και επτά εποχών».

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και οι πόλεις τους είναι τα ίχνη της ιστορίας μας όπως και της ανθρωπότητας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος:

«Όπως όλα τα σημεία της Ανατολίας κάθε σημείο των Δαρδανελλίων είναι στολισμένο με τα πολύτιμα ίχνη της ιστορίας της ανθρωπότητας και της ιστορίας μας. Aνάμεσα σε αυτά είναι η πόλη του Αριστοτέλη, η Άσσος και η πόλη του Ομήρου, η Τροία. Η Τουρκία δεν είναι μόνο μια χώρα που αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες.

Οικοδομούμε τη… μεγάλη και ισχυρή Τουρκία

Τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος, όπως το περιγράφουν οι προγονοί μας ως ‘τρεις ήπειροι, επτά εποχές’.

Oικοδομούμε την μεγάλη και ισχυρή Τουρκία για όλους τους φίλους μας που έχουν στρέψει το βλέμμα και την καρδιά τους σε εμάς, για όλα τα θύματα για όλους τους καταπιεσμένους».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται τη στιγμή που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) οι τροπολογίες Μενέντεζ, που επέβαλαν όρους στην Τουρκία για την αγορά και την αναβάθμιση των F-16.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολίαζαν πως έγινε μεν ένα βήμα, αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας πως πρώτη φορά οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα προσέγγισης στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως μεταξύ των όρων που έθετε τροπολογία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ήταν πως η Άγκυρα δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com