Ερντογάν: Θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος για τις εκλογές του 2023

Τουρκική δημοσκόπηση δείχνει ότι μπορεί να χάσει στο δεύτερο γύρο

by Times Newsroom

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι για ακόμα μία φορά θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου της Τουρκίας, καθώς έβαλε υποψηφιότητα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στη Σμύρνη και αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του, του AKP, με το εθνικιστικό MHP, δήλωσε ότι «ε ναι, το λέω: ο υποψήφιος τη συμμαχίας του Λαού είναι ο Ταγίπ Ερντογάν». Στελέχη του κόμματός του λοιπόν, υποδέχτηκαν την ανακοίνωση αυτή με χειροκροτήματα ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του προέδρου.

Παράλληλα, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου του 2023 και κατόπιν απευθύνθηκε στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Σταμάτα τις υπεκφυγές (…) Δεν μπορείς πια να αναβάλεις το θέμα της υποψηφιότητάς σου», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά συνεχώς την Τουρκία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από έξι κόμματα, δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο από το ινστιτούτο Metropoll, ο Ερντογάν θα μπορούσε να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών από πολλούς πιθανούς αντιπάλους του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή