Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

by Times Newsroom 1

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα σχόλια αυτά ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα εν μέσω προσπαθειών να επιδιορθώσουν τις σχέσεις τους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Τουρκία έρχεται σε αντίθεση με τα μέλη της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρο, για τους ενεργειακούς πόρους και τη δικαιοδοσία της περιοχής, ενώ οι εντάσεις ξέσπασαν πέρυσι όταν οι τουρκικές και ελληνικές φρεγάτες ναυτικού συνόδευσαν σκάφη που πραγματοποιούσαν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Μιλώντας στη βορειοδυτική επαρχία Sakarya, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έλαβε «σήματα για φυσικό αέριο» στην ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.

«Όποια και αν είναι τα δικαιώματά μας, θα τα διεκδικήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και θα πραγματοποιήσουμε τις επιχειρήσεις εξερεύνησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και σε όλες αυτές τις θάλασσες», είπε, χωρίς ωστόσο, να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται μια εβδομάδα αφότου η ΕΕ υποσχέθηκε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία να συνεχίσει να φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Συρία έως το 2024, ωστόσο η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση ως ανεπαρκή και κάλεσε την Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή