Ερντογάν: Τώρα έχουμε και πυραύλους Tayfun, είναι ένα μήνυμα προς κάπου

Εκ νέου απειλές εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Cemil Bilsel, αναφερόμενος στους πυραύλους Tayfun.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Μilliyet τόνισε:

«Δίνουμε παράδειγμα στον κόσμο με το θάρρος και την αποφασιστικότητά μας, καθώς και με τη σκληρή δουλειά μας, και σήμερα σημειώνουμε επίσης τεχνολογικές ανακαλύψεις. Δυναμώνουμε με τα συστήματα αεράμυνας, τους πυραύλους, τα τεθωρακισμένα οχήματα και πολλές άλλες περιοχές. Τώρα έχουμε και ένα Tayfun. Αυτό είναι ένα σημάδι, είναι ένα μήνυμα για κάπου. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύμπαν αντί να προσπαθούμε να λάβουμε θέση στα εικονικά σύμπαντα που ανοίγουν άλλοι.

Και πρόσθεσε:

«Τώρα προσπαθούμε να τα πάμε ακόμα πιο μακριά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία που θα προσθέσει αξία στην οικονομία μας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της παγκόσμιας ανθρωπιστικής μας βοήθειας έως την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου έγινε την Τρίτη (17/10) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, από κινητή πλατφόρμα σε αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της Ριζούντας. Ο πύραυλος κάλυψε 561 χιλιόμετρα και φέρεται να έπεσε στην ακτή του λιμανιού της Σινώπης. Η δοκιμαστική εκτόξευση έγινε από την εταιρεία Roketsan, ενώ επισημαίνεται πως το μυστικό έργο ανάπτυξης πυρομαχικών ακριβείας στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Οι τουρκικές αρχές πάντως αρνήθηκαν να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com