Ερντογάν: Τρομοκράτες ακόμα και τώρα περπατούν στους δρόμους της Στοκχόλμης

«Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν κάνει τα βήματα που θέλουμε για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ»

by Times Newsroom

Οι συνομιλίες της τελευταίας εβδομάδας μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν στο προεδρικό συγκρότημα της Άγκυρας δεν εξελίχθηκαν στο επίπεδο που αναμένονταν, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα από το αεροπλάνο, καθώς επέστρεφε στην Τουρκία από μία επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε σε δηλώσεις του που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα: «Δυστυχώς, οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της αντιπροσωπείας μας με την Φινλανδία και τη Σουηδία δεν εξελίχθηκαν στο επίπεδο αναμένονταν».

Λέγοντας, ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είχαν προσδοκίες από αυτές τις συνομιλίες, ο Ερντογάν είπε ωστόσο, ότι οι δύο χώρες δεν έχουν κάνει τα αναγκαία βήματα αναφορικά με τις απαιτήσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι τρομοκράτες ακόμη και τώρα περπατούν στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ η Σουηδία τους προστατεύει με τη δική της αστυνομία.

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν (επιτρέποντας την ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ που είναι ένας οργανισμός ασφάλειας) ενώ αυτές, υποστηρίζουν και ενισχύουν τέτοιους τρομοκράτες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com