Ερπετά θανατώνονται με βάναυσο τρόπο για να φτιαχτούν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια – Σοκαριστικά βίντεο

Φιλοζωική οργάνωση κατηγορεί του ομίλους μόδας Gucci και Luis Vitton - Δείτε τι απαντούν οι εταιρείες

by Times Newsroom

Για σκληρές μεθόδους θανάτωσης ερπετών κατηγορεί η φιλοζωική οργάνωση PΕΤΑ τους πολυτελούς οίκους μόδας «Louis Vuitton» και «Gucci» υποστηρίζοντας ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι τα σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια.

Βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» δείχνουν εργάτες ενός σφαγείο στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: από σαύρες που δένουν τα πόδια τους και τις βυθίζουν σε μπανιέρα με νερό και από φίδια που κόβουν το κεφάλι τους κι αυτά να κινούνται, αποκεφαλισμένα.

Η PETA ισχυρίζεται ότι η Louis Vuitton βγάζει το δέρμα των ερπετών ενώ αυτά είναι ζωντανά για να φτιάξει αξεσουάρ, όπως τσάντες και πορτοφόλια.

«Λόγω της μοναδικής τους φυσιολογίας, οι σαύρες και τα φίδια δεν πεθαίνουν ακαριαία μετά τον αποκεφαλισμό και ο εγκέφαλός τους μπορεί να παραμείνει ικανός να αισθάνεται τον πόνο για περισσότερα από 30 λεπτά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η PETA.

Τα σχετικά βίντεο απεικονίζουν δύο περιπτώσεις στις οποίες τα κεφάλια των ερπετών συνέχισαν να κινούνται μετά τον αποκεφαλισμό τους.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, κατάφερε να εισέλθει κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία.

Την περασμένη Δευτέρα, η οργάνωση PETA απέστειλε σχετικές επιστολές στους επικεφαλής των πολυτελών ομίλων «LVMH» –στην οποία ανήκει η «Louis Vuitton»– και της Kering, που έχει την «Gucci».

Από την πλευρά του, ο όμιλος «LVMH» δεν απάντησε στους ισχυρισμούς σχετικά με φίδια, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Η LVMH σέβεται όλες τις απόψεις και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών με βάση τα ζώα και υποστηρίζουμε καθώς και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες του κλάδου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με τον πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

Ο όμιλος Kering, που σταμάτησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να κάνει χρήση της γούνας, ενημερώθηκε σε άλλη επιστολή από την πρόεδρο της PETA, Ίνγκριντ Νιούκερκ, για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η φιλοζωική οργάνωση.

Στη σχετική επιστολή με παραλήπτη τον Γάλλο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Φρανσουά Ανρί Πινό, επισημαίνεται ότι, στις ζωντανές σαύρες οι εργάτες δένουν σφιχτά τα πόδια τους ενώ τις έχουν βυθίσει σε μπανιέρες με νερό προτού τις αποκεφαλίσουν.

«Αν και έχουμε λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο όμιλος Kering συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με αυτό το σφαγείο ή αυτές τις πρακτικές. Τέτοιες πρακτικέςαπαγορεύονται αυστηρά από τα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων από τον όμιλο Kering», ήταν η απάντηση του ομίλου.

Εκπρόσωπος του ομίλου Kering δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή