ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα

«Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τους Έλληνες της χώρας του Νείλου θα συνοδεύει το όνομά του για πάντα»

by Times Newsroom

Ο δημοσιογράφος Νικόλαος Κάτσικας βρέθηκε χθες Σάββατο 5 Φεβρουαρίου νεκρός στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Η Ένωση Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του.

«Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Νίκο Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο Κάιρο, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Νίκος Κάτσικας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όμως, αφιέρωσε τη ζωή του στον αιγυπτιώτικο ελληνισμό και στην αναβίωση και διατήρηση των αιγυπτιώτικων ΜΜΕ. Υπήρξε αρχισυντάκτης του «Νέου Φωτός», εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, της έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ιστοσελίδας «pyramisnews.gr». Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο και όλες τις αραβικές χώρες, ενημερώνοντας για σχετικά θέματα και δράσεις τα ελληνικά ΜΜΕ και γεφυρώνοντας τον απανταχού ελληνισμό με τον αραβικό κόσμο.

Η ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα, τον ακούραστο εργάτη του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που εργάστηκε με ζήλο και ευσυνειδησία σε όλο του τον εργασιακό βίο. Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τους Έλληνες της χώρας του Νείλου και το έργο του για τον παροικιακό Τύπο της Αιγύπτου θα συνοδεύουν το όνομά του για πάντα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή